Ancelotti: Militão lehet, hogy játszik, de az is lehet, hogy nem

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Péntek este 9 órától San Sebastianban, a Real Sociedad ellen lép pályára a Real Madrid. A mérkőzés előtt pedig megtartotta sajtótájékoztatóját Carlo Ancelotti, aki egyebek mellett beszélt a meccsről, a hiányzókról, Arda Gülerről és Laporta közleményéről is.

A mérkőzés

“Tele vagyunk lelkesedéssel. Hét pontra vagyunk attól, hogy matematikailag is megnyerjük a bajnokságot. Erre a hét pontra viszont még szükségünk van, lehetőleg minél előbb. Egy nehéz meccsre számítok, de mindent megteszünk majd azért, hogy legyőzzük a Real Sociedadot.”

“Amíg nincs meg matematikailag a liga, addig küzdenünk kell minden meccsen. Nem szabad kiengednünk egy pillanatra sem, mert a következő, sorsdöntő mérkőzésekre jó dinamikában kell megérkeznünk. Ennek egyetlen módja van: aa legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem nagy titok, de győzni a legjobb, holnap pedig mindent megteszünk ezért.”

Bellingham, Vini Jr. és Rodrygo

“Bellinghamnek hasi problémái vannak, Rodrygo pedig influenzás. Ma mindketten otthon maradtak, de remélhetőleg bevethetőek lesznek a bajnokin. Mendy viszont biztosan nem utazik velünk San Sebastianba, de ettől függetlenül jól van. Szeretném, ha 100%-os állapotban lenne a Bajnokok Ligája mérkőzésre.”

Kiegészítés: Azóta kiderült, hogy Bellingham is kihagyja a holnapi bajnokit.

A csapat jó állapotban van

“Nagyon jól érzi magát a csapat, jönnek az eredmények, ami pedig körülöttünk történik, nincs hatással ránk. Boldogok vagyunk, szeretnénk fantasztikusan zárni a szezont.”

Arda Güler

“Minden rendben van vele, egy ideje már bevethető, de nem kapta meg eddig a lehetőséget, mert kulcsmérkőzéseink voltak. Nehéz olyankor belenyúlni a csapatba, mikor jönnek az eredmények. Nem kapta még meg a perceit, amit megérdemelt, de a hozzáállása kiváló, keményen dolgozik, elkötelezett a csapat iránt és jó formában van. Mindig játékra készen áll.”

Éder Militão

“Sokat javult, de még nincs 100%-os állapotban, hiányoznak a pályán töltött percek. Lehet, hogy játszik, de az is lehet, hogy nem.”

Vini Jr. fejlődése a kapu előtt

“Vini egyik legkiemelkedőbb karakterjegye a folyamatosság a meccs alatt. Persze, még mindig tud hova fejlődni, jobb döntéseket hozni a tizenhatoson belül, a labda nélküli helyezkedések. De ezeket gond nélkül meg fogja ugrani, mert meg van hozzá az alázata.”

Kinek adná az Aranylabdát: Vini vagy Bellingham?

“Mindkettőjüknek. Megoszthatják egymás között.”

Courtois visszatérése

“Gondosan kell kiválasztanom a kezdőcsapatot, mert elég megterhelő volt az elmúlt időszak, és vannak, akik még nem teljesen regenerálódnak. Courtois jól érzi magát, már velünk edz, és jövő héten a Cádiz ellen ott lehet a keretben.”

Xavi döntése

“Xavi remek munkát végez a Barcelonánál. Ismeri a klubot, ezért úgy gondolom, hogy jó döntés hozott azzal, hogy maradt. Minden nagyon fontos. Tiszteletben kell tartanunk az emberek döntéseit és a döntéseik megváltoztatását is. Én is sokszor változtattam egy korábbi döntésemen karrierem során, ehhez mindenkinek joga van.”

Laporta közleménye

Olvastam a közleményt, de nem szeretném kommentelni mások véleményeket. Mindenki látta a közleményt, nincs mit hozzáfűznöm. Ez csak egy vélemény, a szavak elszállnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK