Zidane: Nem vagyok elfogult Benzema iránt

A blancók vezetőedzője, Zinédine Zidane nyilatkozott a sajtó képviselőinek a Real Sociedad elleni bajnoki találkozó előtt.

A mérkőzés: "Tudom, hogy az emberek buzdítani fogják a csapatot holnap. Számunkra ez nagyon fontos. Mi velük vagyunk, ők pedig velünk vannak. A segítségükkel mindig győzni fogunk. Sokat követelnek tőlünk, de ez jó hatással van a csapatra. A szezon első felének mérlege nagyon pozitív. A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jól teljesítünk. Az idény hátralévő részében arra az állandóságra van szükség, amely eddig jellemezte a Real Madridot. Nem lesz könnyű."

Danilo: "Készen áll és szeretne játszani, ahogy mindig. Továbbra is számolok vele. A játékában megmutatkozik az önbizalma és a személyisége, ugyanakkor segítségre van szüksége a környezetétől, de ez mindenki másra is igaz."

Benzema: "Jó szezonja van, elég sok gólt szerzett már. Tisztában vagyunk vele, hogy mit képes adni a csapatnak a pályán. Danilohóz hasonlóan őt is támogatom. A személye fontos számunkra. Kiállok minden játékosom mellett, különösen a nehéz helyzetekben. Természetes reakció a szurkolóktól, hogy többet követelnek a játékosoktól. Nem szabad aggódnunk Benzema miatt. Nem fogok reagálni részletesebben reagálni az ellene zajló lejáratókampányokra. Minden játékos képes többet nyújtani, ha az edzője arra kéri. Egyetlen dolog közös bennünk: az anyanyelv. Nem vagyok elfogult iránta. Az összes játékosomat szeretem, Morata és Mariano pedig pontosan ugyanannyira számít a csapat kilencesének, mint Benzema."

Real Sociedad: "Mindkét csapat kiesett a kupából, de nem gondolom, hogy ez bárkire is hatással lenne. Mi most kizárólag a Sociedad elleni megmérettetésre koncentrálunk. Egy nagyon nehéz ellenfélről beszélünk, aki rengeteget fejlődött az elmúlt években. Már nincsenek könnyű mérkőzések ellenük. Remek eredményeket értek el a közelmúltban."

A Real Sociedad elleni 19 fős keret

James: "James egy héten belül újra velünk lehet. Már a pályán dolgozhat és nincsenek fájdalmai, ami nagyon jó. Remekül érzi magát."

Coentrão: "Coentrão továbbra is a rehabilitációs programjának keretein belül edz. Jól van, de nagyon keményen kell dolgoznia. Három naponta újabb mérkőzés vár ránk, a sérüléseiből kifolyólag pedig Fábio nem tudott sokat játszani eddig."

Marcelo: "Valószínűleg nem lesz egy hónapig sérült. Ma már ő is dolgozott a labdával. Nagyon jó érzés volt látni, hogy alig néhány nap után újra ki akart menni a többiekhez. Jól halad a felépülése, de nem fogjuk siettetni a dolgokat. Lépésről lépésre kell haladnia."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK