Asensio: Boldog vagyok a játékpercek miatt

Hat madridi játékos is nyilatkozott a Leganés elleni összecsapást követően.

Álvaro Morata
Teljesítmény: „Az edző tudja, hogy minél többet szeretnék játszani, ezt sosem rejtettem véka alá, de megértem, hogy mindenki hasonlóan érez. Miénk a világ legerősebb és legjobb játékosállománya. Örülök a győzelemnek. Az az álmom, hogy címeket nyerjek a Real Madriddal.”

„Számomra az a legfontosabb, hogy segíthetem a csapatot. Az öngól? Megkértem a bírót, hogy adja nekem a találatot.” (nevet)

Asensio: „Csodálatosan játszott. A mai teljesítménye alapján valószínűleg rengeteg pénzt kínálnának érte más klubok, de én tudom, hogy ő a Real Madridban lesz sikeres. Kiváló adottságokkal rendelkezik.”

A Chelsea érdeklődése: „Elég régi lehet a telefonom, mert nem jelezte ki, hogy bárki is keresett volna Londonból. Ami engem illet, kizárólag a jelennel és a mostani szezonnal foglalkozom. Szeretnénk jó eredményekkel zárni az évet. Most kedvező a pozíciónk a bajnokságban, de ez egyetlen rossz mérkőzés után is megváltozhat, ezért nagyon keményen kell dolgoznunk.”

Marco Asensio
„Mostantól minden mérkőzés olyan számunkra, mint egy nagy sorozat döntője. Örülök a három pontnak, de most már a szombati derbire kell összpontosítanunk. Voltak nehézségeink, de úgy gondolom, hogy összességében jó találkozót tudhatunk magunk mögött.”

Lehetőség: „Boldog vagyok a játékpercek miatt és annak is örülök, hogy sikerült hozzátennem valamit a csapat sikereihez. Mindig próbálok keményen dolgozni és a lehető legjobb formában lenni, hogy kihasználhassam az adódó lehetőségeket. Minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért a csapatért.”

Zinédine Zidane mérkőzés utáni nyilatkozatának elolvasásához kattints ide!

Lucas Vázquez
„Fantasztikusan játszottunk az első húsz percben, ezt a három gól is bizonyítja. Később sikerült némi bonyadalmat okozniuk, de a szünet után ismét beszorítottuk őket, Morata gólja pedig eldöntötte a meccset.”

Bizalom: „Már számtalan alkalommal bizonyítottuk be a szezon során, hogy akár egyetlen játékosunk is képes megváltoztatni egy mérkőzés kimenetelét. Ez jelenti a keretünk valódi erejét. A válogatott szünet után két győzelemmel lettünk gazdagabbak, így magabiztosan várjuk a derbit. Szeretnénk győzni, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak.”

Morata: „Nagyon keményen dolgozik az edzéseken. Arról álmodik, hogy ennél a csapatnál lesz sikeres, a pályán pedig igyekszik megmutatni a győzeleméhségét. Nagyon örülünk, hogy velünk van.”

Nacho
Győzelem: „Az edzőnk utasításainak megfelelően kezdtük a mérkőzést: magas intenzitással és sok mozgással. Úgy gondolom, hogy jól teljesítettünk. A háromgólos előny után talán túlságosan elkényelmesedtünk, ezt máskor nem tehetjük meg. A második félidőben újra domináltunk. Három fontos pontot gyűjtöttünk ma.”

„A meccset viszonylag hamar eldöntöttük, ennek ellenére nem sikerült kapott gól nélkül megúsznunk a találkozót. Az ilyen mérkőzések sosem könnyűek, de ilyenkor tudja megmutatni egy csapat az igazi erejét.”

Városi derbi: „Remekül vagyunk, győzelemsorozattal a hátunk mögött. A csapat nagyszerű mentális állapotnak örvend.”

Casemiro
Értékelés: „Kemény meccs volt, de győztünk. Máskor nem engedhetjük meg, hogy ilyen könnyen szerezzen két gólt az ellenfelünk, különösen, ha idegenben játszunk. Jól kezdtünk, aztán volt némi kihagyás, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk. A Leganés rengeteget fejlődött az elmúlt években.”

Mateo Kovačić
Kulcs: „Az első félidő kulcsfontosságú volt a győzelem szempontjából. Az első harminc percben nagyszerűen játszottunk, lőttünk három gólt, aztán az ellenfél is kettőt, de jól reagáltunk a helyzetre. Sikerült megtartani az előnyünket. Ezen az úton kell folytatnunk. Örülünk a győzelemnek, de szombaton nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.”

Játéklehetőség: „Fontos számomra, hogy jó állapotban legyek és hogy megragadjam az alkalmakat, amelyeket az edző ad számomra. A Real Madridnál vagyok, itt pedig lehetetlenség az összes mérkőzésen játszani. Türelmesen várok az esélyemre.”

Keret: „Varane kivételével mindenki egészséges és játékra kész. Ma bebizonyítottuk, hogy kulcsemberek hiányzása esetén is képesek vagyunk győzni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK