Zidane: Az utolsó percben kiharcolt győzelmek mindig különlegesek

A csapat francia vezetőedzője osztotta meg gondolatait a Valencia elleni győzelmet követően.

Értékelés: „Mindenki teljesítményével elégedett vagyok. A Valencia hatékonyan játszotta a saját játékát, így komoly nehézségeink voltak a második gól megszerzésével, ennek köszönhetően pedig nem sikerült idő előtt lezárnunk a mérkőzést. Az utolsó percig koncentrálnunk kellett. Nem voltunk elég hatékonyak, talán egy kicsit idegesek voltak a játékosaim, de sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket. Három ponttal távozunk.”

„A Deportivo ellen sikerült kihasználnunk a helyzeteinket, de ma nem. Ez olyasvalami, amiben mindenképpen fejlődhetünk. Való igaz, az első egy óra után túlságosan elkényelmesedtünk, de a Valencia egyenlítő találata után visszatértünk a helyes útra. Ha háromnaponta kell játszanod, akkor könnyen előfordulhat, hogy ráülsz az eredményre, de szeretném tudatni a szurkolókkal, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelent ennél a klubnál játszani.”

Szurkolók: „A szurkolóink ismét mellénk álltak egy bekapott gól után. A segítségükkel a játékosok átlendültek a kritikus időszakon. Tudjuk, hogy rengeteg gólt szerezünk az utolsó percekben, de ez a szép a futballban. Felesleges túl sok időt tölteni statisztikák elemezgetésével. Nagyszerű érzés az utolsó tíz percben kiharcolni a győzelmet.”

James: „Nagyon jól játszott és pontosan azt tette, amit kértem tőle. Elégedett vagyok a teljesítményével, ahogy a csapatéval is.”

Marcelo és Carvajal: „Nálam vannak a világ legjobb szélsőhátvédei. Remekül látták el a védekező feladataikat, a támadásokat pedig még a megszokottnál is nagyobb hatékonysággal segítették. Ez nagy pluszt jelent a csapat számára. Marcelo és Carvajal is kulcsjátékos, de igazság szerint minden játékosom az. A világ legjobbjai vannak itt.”

A játékosok is megszólaltak a győzelmet követően!

Ellenfelek: „Az a lehető legrosszabb, ha az ellenfeleink számára már nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen így nyomás nélkül, felszabadultan futballozhatnak.”

Isco: „Kedden meglátjátok, hogy a kezdőcsapatban kap-e helyet. Kétségtelen, hogy elképesztő formában van jelenleg, de számomra a csapatérdek áll az első helyen, nem egy-egy játékos vágya. A Deportivo ellen kezdő volt, ma nem, ennyi az egész. Továbbra sem gondolom, hogy létezik A vagy B felállás. Egy csapat vagyunk, ez a fontos.”

Varane: „A rendelkezésemre fog állni kedden. Már megtörtént a visszatérése, de a szezon ezen időszakában kiemelten óvatosan kell bánnunk Varane-nal. Nincs vele probléma, de nem kockáztathatunk. Nem szeretném, hogy újból megsérüljön, hiszen Pepe kiesésével ez már túl nagy kockázat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…