Solari: Nem foglalkozom azzal, hogy mit hoz a jövő

A Real Madrid trénere, Santiago Solari értékelt a Celta Vigo elleni győzelmet követően.

Az összecsapás mérlege: „Elégedett vagyok. Magasan presszingeltünk és rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt. Néha az a határozottság a legfontosabb egy csapat teljesítményének megítélésekor, amit ma láthattunk a srácoktól.”

A győzelem kulcsa: „Bárcsak futballcsapatot irányítani olyan lenne, mint bekapcsolni egy gépet: csak elfordítom a kulcsot, és minden kiválóan működik. De nem ez a helyzet. Egy mérkőzés megnyerése mindig rendkívül összetett folyamat, nem tudok egy adott dolgot kiemelni. Az biztos, hogy elsősorban a játékosoké az érdem, mert sikeresen megbirkóztak az előttünk tornyosuló nehézségekkel. Mindannyian bajnokok.”

Sérülések: „A csapat remekül reagált a minket ért szerencsétlenségekre, talán ez a legfontosabb. A Celta nagyon keményen, a szabálytalanság határán játszott. Az utolsó cserelehetőséget Nacho sérülése kapcsán kellett elhasználnom, így Bale kénytelen volt pályán maradni, s elviselni a fájdalmat. Ahogy Casemiro, ő is nagyon kemény rúgást kapott.”

Jövő: „Nem foglalkozok azzal, hogy mit hoz a jövő. A jelenben élek, és egyedül a csapat érdekét tartom szem előtt. A többi nem számít, még az sem, hogy a játékosok a maradásomat támogatják.”

Tervek a válogatott szünetre: „Meglátjuk. Ami biztos, hogy holnap mindenki szabadnapot kap.”

Benzema teljesítményének értékelése: „Mindenki nagyszerűen, bátran futballozott, de Karimmal különösen elégedett vagyok. Fantasztikus dolgokat csinált az első gólja előtt, a másodiknál pedig még gólpasszra sem volt szüksége, kialakította magának a helyzetet. Emellett rengetegszer nyitott területet a társainak, és a védekezésbe is besegített. A játék minden területén kiemelkedő, komplett meccset láthattunk tőle.”

Isco padon hagyása: „Fantasztikus játékos, mindannyian ismerjük a benne rejlő potenciált. Ugyanolyan teljes értékű tagja a keretnek, mint a többiek. Ma nem került be a kezdőcsapatba, és mivel minden cserelehetőséget sérülés miatt kellett elhasználnunk, a padról sem tudtam behozni őt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK