Sergio Ramos nevével fémjelzett akadémia nyílik Andalúziában

A Real Madrid nem csak egy futballklub, hiszen alapítványán keresztül folyamatosan keresi a lehetõségeket arra, hogy segíthessen a mélyszegénységben élõ gyermekeknek. Ennek legújabb példája a Florentino Pérez által aláírt egyezmény, amely a Realmadrid Alapítvány és az Amparo Rubiales Alapítvány együttmûködését foglalja magában. A két intézmény közös célja egy Sergio Ramos nevét viselõ futball akadémia létrehozása az andalúziai Camas városában, ahol egyébként a játékos született.

A szerzõdések aláírásakor a névadó Sergio Ramos nem tudott jelen lenni, mivel a spanyol válogatottal épp Londonban tartózkodott, azonban videó-üzenetet küldött a megjelenteknek: „Büszke vagyok rá, hogy egy nevemet viselõ akadémia jön létre a szülõvárosomban. A legjobbakat kívánom a gyerekeknek, akik majd itt fognak tanulni, bízom benne, hogy mielõbb meglátogathatom õket.”
Camas polgármestere, Rafael Alonso tartott rövid beszédet az eseményen. Megköszönte a város díszpolgárának, hogy közrejátszott a projekt létrejöttében. A Cajasol Bank elnöke, Antonio Pulido szerint „megtiszteltetés városunk minden gyermekének, hogy egy olyan Real Madrid által létrehozott akadémián gyakorolhatnak, fejlõdhetnek, ami Sergio Ramos nevét viseli.”
Amparo Rubiales az andalúz szociális intézmények nevében mondott köszönetet a Real Madridnak két olyan projekt kapcsán, amelyekben együttmûködnek. Granero szülei Bazából származnak, itt is akadémia épül, csak úgy, mint Sergio Ramos szülõvárosában. „Százötven fiú és lány fog ennek a projektnek hála segítséget kapni.”
Végül pedig Florentino Pérez is magához ragadta a mikrofont néhány mondat erejéig: „A Real Madrid sosem fordít hátat olyan gyermekeknek, akiknek nagy szükségük van a segítségre. Számunkra nem létezik lehetetlen. Európa és az egész világ nehéz idõket él meg, a Real Madridnak pedig gondolnia kell azokra, akik segítségre szorulnak. Nem fogjuk cserben hagyni õket.”
A Realmadrid Alapítvány hatvan országban van jelen, százhatvan akadémiát hozott már létre, amivel több ezer gyermeknek nyújtott segítõ kezet. Spanyolországban tizenegy autonóm közösséggel mûködik együtt a klub szociális ügyekkel foglalkozó csapata.

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK