Mourinho: „Nagyszerû teljesítményre számítok az Atletico Madridtól”

José Mourinho szokásához híven a hétvégi bajnoki mérkõzés elõtt a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt a valdebebasi edzõközpont sajtótermében, ahol az Atletico Madridot, illetve saját játékosait méltatta.

„Akik azt gondolják, hogy könnyû lesz a holnap esti derbi, tévednek. Ma még egy 1-0-s gyõzelemmel is kiegyeznék. Sok éve csinálom már ezt a munkát és tudom, hogy a statisztikák és a hagyományok nem játszanak szerepet az ilyen összecsapásokon. A derbik mindig derbik, ez is nehéz mérkõzés lesz. Nagyszerû teljesítményre számítok az Atletico Madridtól. A játékosaim tudják, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. A célunk a gyõzelem, jó és látványos játékkal.”

„Xabi Alonso nagyon fontos játékosunk, ezért is játszik szinte mindig. Jó erõben van, sok esetben nem meghatározó valakinek a kora. 45 percet játszott az elõzõ mérkõzésen, holnap pedig nem fog törekedni arra, hogy begyûjtsön egy sárgalapot, mivel nekünk minden összecsapás fontos, emellett pedig kizárólag a Real Madrid játékosainak van megtiltva, hogy szándékosan kiprovokáljanak egy sárgalapot. Nem akarom azt mondani, hogy nélkülözhetetlen játékos. Egyensúlyt teremt a csapatban; nem egy kölyök már. Már mondtam neki, hogy terveim szerint még 30 évig edzõ leszek, és biztosan találkozni fogunk még a partvonal mellett.”

„Szeretném ha Benzema és Higuaín végig fenntartanák ezt a jó formát, és továbbra sem könnyû választani közülük. Mindketten fantasztikus játékosok, kiváló formában vannak. Amikor mindketten ilyen jól játszanak, egyfajta pozitív értelemben vett bizonytalanság van bennem. Szeretem, ha ilyen problémáim vannak.”

„Minden edzõ a saját képére formálja a csapata játékát. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy Gregorio Manzano szisztémáját kritizáljam, vagy szemrehányást tegyek neki a játékrendszere miatt. Filmrajongóként nem vennék jegyet egy olyan filmre, amirõl a rendezõje azt mondja, nem jó. A lehetõ legjobb játékra törekszünk majd. Úgy készülünk, mint bármikor máskor, de sosem tudhatjuk elõre, hogy mi fog történni a pályán.”

„A csapatok közötti pontkülönbségbõl látszik, hogy az Atletico nem lesz versenyben a bajnoki címért, de megvan a keretük ahhoz, hogy kiharcolják a Bajnokok Ligáját érõ helyet, a késõbbiekben pedig akár a bajnoki címért is harcba szállhatnak. A nagyszerû keretekbõl kiváló csapatok szoktak kialakulni, ezért is számítok holnap egy jó csapatra. A két legjobb csatár nálunk van. Falcao természetesen nagyon jó, de ha megkérdeznék, hogy a következõ szezonban kiket szeretnék a csapatomban, változatlanul Benzemát és Higuaínt mondanám.”
„Örülök, ha törhetem a fejem a kezdõcsapatomon. Kaká nem fog játszani, de visszatér. Egy kellemetlen sérüléstõl szenved, még mindig fájdalmai vannak. Már a pályán dolgozik, szerintem kedden már a többiekkel együtt tud edzeni.”
 

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…