Mixed Zone: Ajax – Real Madrid (0-3)

A Real Madrid 3-0 arányban gyõzedelmeskedett az Ajax ellen a Bajnokok Ligája idei csoportkörének utolsó mérkõzésén. A találkozó után a két edzõ mellett néhány játékos is az újságírók rendelkezésére állt.

Mourinho:
„Nagyon meg vagyok elégedve a játékosaimmal. Nem vicceltek, gyõzni akartak és komolyan odatették magukat. Nem könnyû azoknak a játékosoknak felvenni a játék ritmusát, akik nem kapnak rendszeresen játéklehetõséget. Az elsõ félidõben több helyzetet alakítottunk ki, a másodikban már nehezebb dolgunk volt. Kicsit hátrébb vontuk a sorainkat, ráadásul még egy kis szerencsénk is volt, mivel az Ajaxnak megvoltak a lehetõségei a gólszerzésre. Nagyon elégedett vagyok a csapatommal. Ez az elsõ alkalom, hogy a Real Madrid mind a hat meccsét megnyeri a csoportkörben. 18 mérkõzésbõl csak egyet veszítettünk el, az pedig furcsa körülmények között történt. Elsõ helyen jutottunk tovább, várjuk a sorsolást, ami után néhány hónapra elfelejthetjük a Bajnokok Ligáját.”
„A foci az foci, egy meccset sosem szabad úgy elkezdeni, hogy nem akarjuk megnyerni. Könnyen lehet, hogy a Ponferrada ellen úgy járok, mint a csapatom korábban az Alcorcón ellenében. Nem szabad azt gondolnunk, hogy velünk ez nem történhet meg, de ha esetleg megtörténik, akkor nem szabad szégyenkeznünk miatta. Ha nyersz, ha veszítesz, a lényeg az, hogy jó munkát végezz. Ma este a legjobbat nyújtottuk, megpróbáltuk megnyerni a Bajnokok Ligája meccsünket.”
„Terveztem, hogy Jesé játszani fog, de Mendest állítottam be, mivel Arbeloa fájdalmat érzett, a mérkõzés állása pedig 2-0 volt. Altintopot jobb hátvédként akartam játszatni, Jesét pedig a szélen, de visszahúzódtunk és inkább egy védõt állítottam be.”
„Mendes nagyon jól teljesített. Van nemzetközi tapasztalata, jól dolgozott. Jesének várnia kell a következõ alkalomra. Lehet, hogy a Bajnokok Ligájában idén már nem lép pályára, de még sok olyan európai meccs lesz a karrierje során, ahol játszhat a Real Madridban. Meglátjuk, hátha debütálhat a Ponferradina ellen.”
„A mérkõzés alakulása miatt nem játszott Özil vagy Di Maria. Altintopnak szüksége volt a játékra, jól is teljesített. Viszont úgy éreztem, hogy az Ajaxnak lehet keresnivalója, ha rúgnak egy gólt, ezért beállítottam Xabit. Szükség volt a stabilitásra, amit õ nyújt a csapatnak, mivel nem éreztem az egyensúlyt a meccsnek ezen szakaszában. Néha eltervezek valamit, de másképp kell cselekednem, ha a meccs történései megkövetelik. Özil és Jesé szerepelt a terveimben, végül Xabi és Mendes játékára volt szükség.”
„Ha jól emlékszem, tavaly az Ajax elleni gyõzelem után kaptunk ki a Barcelonától. Sosem lehet tudni, mindig vannak meglepetések, de jelenleg sokkal magabiztosabbnak és erõsebbnek érezzük magunkat. Jobb csapat vagyunk, mint tavaly.”

Callejón:
„Nagyon örülünk annak, hogy rekordot döntöttünk. Történelmet akartunk írni, ez pedig sikerült is. Nehéz környezetben tudtunk gyõzedelmeskedni. Örülök, hogy jól ki tudom használni a lehetõségeket, amiket az edzõtõl kapok. Annak is örülök, hogy a két gólom gyõzelemhez segítette a csapatot. Most pihennünk kell és el kell kezdenünk a felkészülést az El Clásicóra. Már nagyon várjuk. A Real Madridnak mindig a legjobb formáját kell hoznia a gyõzelem érdekében.”

Higuaín:
„A ma esti mérkõzés a büszkeségrõl és a presztízsrõl szólt. Az elsõ félidõ nehéz volt, örülünk a gyõzelemnek. Boldog vagyok, mivel tudom segíteni a csapatot, a dolgaim pedig jól alakulnak. Most pihennünk kell és készülnünk kell a szombati találkozóra. Az edzõ majd eldönti, hogy kezdõ leszek-e. Nem rajtam múlik.”

Kaká:
„Nagyon fontos, hogy 15 meccset meg tudtunk nyerni sorozatban. A csapat nagyszerû eredményeket produkál, ez pedig motivál minket. Fenn kell tartanunk ezt a formát, hogy címeket nyerjünk, mivel eddig még nem nyertünk semmit ebben a szezonban.”
„Jól érzem magam, folyamatosan rázódok vissza a játékba. Tíz percet játszottam a Gijón ellen, ma pedig végig a pályán voltam. Egyre jobban érzem magam. A Barcelona elleni mérkõzés különleges lesz, de most még nem kellene róla beszélnünk. Nagy hagyományokkal rendelkezõ összecsapásról van szó.”

Granero:
„Örülünk, hogy így sikerült továbbjutnunk. Jól játszottunk, gyõztünk, ez számít igazán. Személy szerint jól érzem magam a csapatban. Mindannyian szeretünk mérkõzéseket játszani és szerepelni a Bajnokok Ligájában.”
„Jó formában várjuk a szombati meccset. Folytattuk a gyõzelmi sorozatot, jó munkát végzünk. Fejben erõsek vagyunk és a csapat morálja is nagyon jó.”

Frank de Boer:
„Ez nyilvánvalóan egy nagy pofon. A meccs elõtt hittünk a továbbjutásban. A mérkõzés elõtt egyszerûen nem volt reális alternatíva a játékosok és a szurkolók számára sem a kiesés gondolata. Úgy gondolom, hogy az elsõ félidõ kiegyenlített játékot hozott. Többet birtokoltuk a labdát, viszont a hibáinkból rendkívül jól profitáltak a vendégek.”
„Nagy csalódás volt két gólos hátrányban bevonulni az öltözõbe, de láttam, hogy a Zágráb akkor még vezetett 1-0 arányban. Aztán a meccs után jött a hír, hogy a Lyon 7-1-re gyõzött.”
„Holnap még szomorkodhatunk, pénteken a játékosok pihenõt kapnak, hogy fejben rendbehozzák magukat. Szombaton viszont készülnünk kell az RKC elleni mérkõzésre.”
„Nagyon köszönöm a szurkolóinknak, hogy végig mellettünk álltak. Még akkor is rendületlenül szurkoltak, amikor megtudták, hogy Zágrábban már eldõlt a mérkõzés.”
 

Forrás: www.realmadrid.com, www.goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK