Karanka: Egyformán készülünk minden mérkõzésre

A spanyol bajnokság idei kiírásának elsõ El Clásicója elõtt rendhagyó módon nem José Mourinho, hanem segítõje, Aitor Karanka állt a sajtó rendelkezésére, hogy az összecsapás elõtti utolsó edzést követõen az újságírók kérdéseire válaszoljon.

„Minden mérkõzésre egyformán készülünk, nincs könnyû meccs. Ezt a fajta dinamizmust kell fenntartanunk, hogy jobbá váljunk. A játékosaink önbizalma egyre nagyobb, bármi történjék holnap este, kizárólag három pont forog kockán. Bármi lesz is, az egyensúly, ami a csapatban megvan, nem változik.”

„Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, ugyanúgy állunk hozzá minden mérkõzéshez. Holnap egy közvetlen riválissal találkozunk, de nem szabad különbséget tennünk, mert ez a három pont igazából semmin nem változtat. Jól játszunk, egyformán jól teljesítünk a meccseinken.”

„A mérkõzés az elsõ perctõl az utolsóig élvezetes lesz. Nagyszerû játékosokat és kiváló edzõk taktikai húzásait láthatjuk majd. Tudjuk, hogy mit fogunk játszani. Fel vagyunk készülve arra is, ha a Barcelona három védõvel állna ki, esetleg gyémánt alakzatban, vagy három csatárral… Nekünk is megvannak a saját elképzeléseink, megtanultuk a leckét. Ismerjük a Barcelona összes lehetséges felállását, dolgozunk ezeken. Viszont csak a saját csapatunkra koncentrálunk, saját játékrendszerünket alkalmazzuk, saját elképzeléseink alapján, amik nem változnak.”

„Tavaly mindenféle felállást kipróbáltunk, mivel sokféle mérkõzést játszottunk. Tudjuk, hogy melyiket kell választanunk holnap. A célunk a gyõzelem, a taktikánkat is így alakítottuk. 4-3-3-as felállásban megyünk ki a pályára, Cristianóval és Di Maríával a széleken, Benzemával vagy Higuaínnal középen. Középpályán sok lehetõségünk van, minden erõnkkel a játékra koncentrálunk majd. Holnap megláthatják az emberek is. Három pontról van szó, a játékunkat nem fogjuk megváltoztatni, bármi lesz is az eredmény. Jól dolgozunk, fenn akarjuk tartani ezt az állapotot.”

„Mindig gyõzni akarunk, ezt bebizonyítottuk Amszterdamban is, hiszen már a Bajnokok Ligája csoportunkból elsõ helyen továbbjutva utaztunk Hollandiába. Mindig gyõzelemre kell játszani. Harcolni fogunk a három pontért, bármilyen kezdõ tizenegyet is küldjünk a pályára; nem számít a két csapat közti pontkülönbség. Ez is egy újabb meccs, három pontért, amit ugyanúgy szeretnénk megszerezni, mint máskor.”

„Másfél éve dolgozunk már együtt, az edzõnek nem kell ösztönöznie engem. Mind egy célért dolgozunk. Tudjuk, hogy a holnapi meccset mindenki nagyon várja, szereti. Most már régebb óta együtt vagyunk, jobban ismerjük a játékosainkat, emiatt sokkal jobban bízunk a jó eredmények elérésében is. Ez segít, hogy a csapat jó formában legyen.”

„Arbeloa ott van a keretben. A holnapi meccsig már csak órák vannak hátra, meglátjuk mi lesz. Edzésen rendesen dolgozott. Carvalho sérült, rendbe kell jönnie. Veterán játékos, akinek az öltözõben is fontos szerep jut. Vissza akar térni, elégedett a dolgok alakulásával.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK