Mourinho rekordot dönthet az El Clásicón

Utoljára ötven éve fordult elõ, hogy a Real Madrid sorozatban 15 meccset tudott nyerni, idén azonban felül is múlhatja ezt a szériát.

Az abszolút rekordtól még egy meccs választja el José Mourinhót, aki az elsõ olyan edzõ lehet a klub történelmében, aki sorozatban 16 meccsen is gyõzelemre vezeti csapatát.

Annak idején Miguel Múnozzal a kispadon egymás után 15 meccset nyert meg a „királyi gárda”, ezt a teljesítményt Mourinho már beállította, és amennyiben a Barcelona ellen is nyer a Real Madrid, a portugál ebben a tekintetben meg is elõzi elõdjét.

A szerzett és a kapott gólokat nézve is nagy a hasonlóság a két edzõ között, az 1960/61-es Real Madrid 15 meccsen 57 gólt szerzett, pontosan ugyanannyit, mint a Mourinho-féle csapat. A kapott gólok tekintetében a régiek valamivel megelõzik a mostaniakat, akik kilenc gólt kaptak az eddigi összes meccsen, azaz eggyel többet, mint anno Puskásék.

A gyõzelmek eloszlásában ugyanakkor nagy a különbség a jelenlegi csapat javára, a Mourinho-féle gárda tíz meccset nyert a bajnokságban és ötöt a Bajnokok Ligájában, míg Miguel Múnozék kizárólag a bajnokságra vonatkozóan állították fel a gyõzelmi sorozatot.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK