Tíz ok, amiért ne hagyd ki az El Clásicót

Pár órával a meccs elõtt már nem szerencsés a gép elõtt ücsörögni, nekünk azonban még van egy éles töltényünk. Tíz ok, amiért nem hagyhatod ki a mai meccset.

1. Mert a világ két legjobb csapata játszik egymás ellen. A FIFA annak idején hivatalosan is a Real Madridot ismerte el a XX. század legjobb csapatának, míg a statisztika azt mutatja, hogy a XXI. század elsõ évtizedének legeredményesebb együttese a Barcelona.

2. Egy Real Madrid-Barcelona meccs jóval több, mint egy Messi-Cristiano Ronaldo párharc. Ugyanakkor ki az, aki kételkedik abban, hogy a földkerekség két legjobb játékosa is pályán lesz ma este?

3. Guardiola-Mourinho, Mourinho-Guardiola. Két edzõfejedelem, két teljesen ellentétes stílus, felfogás. Európa talán két legfelkészültebb edzõje kegyetlen taktikai csatát vív majd egymás ellen.

4. A pályán legalább 11 világbajnok. Hét a Barcánál, négy a Real Madridnál, így a mai El Clásico a világbajnok spanyol válogatott szellemiségében fog lezajlani.

5. Aranylabdások egymás közt. Messi legutóbb, Cristiano Ronaldo 2008-ban nyerte el a rangos elismerést. Idén legfeljebb Xavi szólhat bele kettõjük küzdelmébe.

6. A labda jó helyen lesz. A lábakban tehetség és tudás lakozik, ezért képtelenség, hogy ne lássunk jó meccset. Nagy kérdés, lehet-e jobban játszani ezt a sportágat, mint ahogy ezt a két csapat fogja majd este tenni.

7. Világklasszis kapusok. A spanyolok szerint Casillas-szal és Valdes-szel jelenleg csak Júlio César vetekedhet, mivel Buffon és Cech már nem azok, akik néhány éve voltak. Jelenleg a Real Madrid kapusa elismertebb, de Valdés is rengeteget fejlõdött az elmúlt években.

8. A Xavik miatt. „B” vagy „V”, a jó futball garantált. Ha Xabinál, ha Xavinál lesz a labda.

9. A világ futballja a Bernabéura figyel. Ismét egymásnak feszül a Real Madrid és a Barcelona, a világ két legtöbb szurkolót vonzó csapata.

10. Ha szereted a focit, nem hagyhatod ki. Mert ehhez hasonló elõadást nem minden nap látsz.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK