Mixed Zone: Real Madrid – Barcelona (1-3)

A Real Madrid 1-3-ra kikapott a Barcelonától a spanyol bajnokság 15. fordulójában. José Mourinho szerint a szerencse is nagy szerepet játszott a katalánok tegnapi sikerében.

Mourinho:
"Az eredmény a futball eredménye. Ez egy játék. A szerencsének mindig fontos szerep jut benne. Gólt kellett volna lõnünk, amikor 1-0-ra vezettünk, és normális esetben ez sikerült is volna, hiszen Cristiano egy fantasztikus játékos és rendszerint betalál az ilyen helyzetekbõl. Más lett volna minden, ha akkor eredményesek vagyunk. Kiegyesúlyozott volt a teljesítményünk az elsõ félidõben, majd a Barcelona lõtt egy igen szerencsés gólt a második játékrészben. Megvolt az esélyünk, hogy kiegyenlítsünk a következõ percben. Úgy tûnt, a labda bemegy, de végül nem lett gól belõle. Azután õk domináltak, náluk volt a vezetés adta pszichológiai elõny, játszhatták a szokásos sokpasszos játékukat. Ezután még volt egy lehetõségünk, hogy feljöjjünk 2-3-ra, de szerencsével, és nem tudásával, a kapusuk kivédte Kaká lövését. Ezért gondolom azt, hogy a szerencse állása volt a két csapat közti különbség, bár ezzel nem szeretnék levonni semmit a Barcelona érdemeibõl."

"A Barcelona elsõ gólja hasonló volt sok más gólhoz, amit tõlük kaptunk ezelõtt. Nem szeretem, amikor egy játékosom a középpályán veszít labdát, majd emiatt üldöznie kell ellenfelét, hogy visszaszerezze a játékszert. Megértem, amikor az ilyen helyzetekben a játékosok félnek becsúszni. Egy elpattanó labda volt, ami után nyúlni sárga lapot ér az esetek felében. A második góljukra, ami igen körülményes volt, sikerült reagálnunk. Megvolt az esélyünk, hogy kiegyenlítsük az állást 2-2-re, majd feljöjjünk 2-3-ra. A reakciónk végül sikertelen volt, de ami fontos, hogy sikerült valahogy reagálnunk. Csak egy nehéz pillanatunk volt az utolsó 15 percben. Az elsõ félidõben nem volt egy sem. Jobban kezdtük a mérkõzést, és ez megpecsételte a továbbiakat. Szerintem az volt a meccs kulcsa."

"Szomorú vagyok, de nyugodt. A mérkõzés elõtt azt mondtam, hogy érzelmileg stabilak vagyunk. Az ember természetesen boldog, ha nyer, és szomorú, ha veszít. Most nyugodtak vagyunk. Ugyanannyi pontunk van, de eggyel kevesebb mérkõzést játszottunk, mint a Barcelona. Ha nyerünk Sevillában, mi leszünk a listavezetõk karácsonykor. Elveszítettünk egy meccset, de ugyanannyi pontunk van, mint fõ riválisunknak. A táblázat élén maradunk, ha nyerünk Sevillában."

"Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy Messit ki kellett volna állítani az Alonso elleni szabálytalanságát követõen. De a bíró bizonyára jobban látta az esetet, mint én 40 vagy 50 méterrõl. Nem szeretnék semmilyen kritikát megfogalmazni addig, amíg nem látom a visszajátszásokat a TV-ben, nem szeretnék igazságtalan lenni. Sok játékosomat kiállították a múltban rossz döntések nyomán."

"Két védekezõ középpályással álltam fel, mivel otthon fogadtuk õket. Támadóbb felfogásban akartunk játszani, úgy, ahogy tettük azt az elsõ félidõben. Arra számítottam, hogy Özil sokkal hatékonyabb lesz hazai környezetben. A számok segítenek megérteni bizonyos dolgokat: az a csapat, amely több mérkõzést nyer, jobb ellenfelénél. Ez pragmatikusan hangzik, de idõvel mindannyian elfelejtjük Pepe piros lapját vagy Higuaín gólját. [a tavaszi BL-visszavágón meg nem adott gól – a szer.] Nyertünk egy döntõt ellenük, és ez sokkal fontosabb számomra, hisz ezeken a bajnokikon nem nyersz semmit. Mindezek ellenére igaz, hogy a Barcelona az utóbbi idõben többször nyert ellenünk, mivel erõsebbek voltak."

"Én állok itt ma Önök elõtt, mivel a csapatom veszített. Nem akartam, hogy a segédemre háruljon ez a feladat. Ez a sajtótájékoztató nyugodtabb lett volna egy gyõzelem esetén, de kikaptunk, és emiatt kétség nem volt bennem afelõl, hogy ki fog nyilatkozni itt ma este."

Casillas:
"Nem hamarkodtunk el semmit és rendezetten játszottunk. A Barcelona második gólja megpecsételte a találkozó sorsát és bizonyos szempontból minket is igen rosszul érintett. Harminc-valahány forduló van még hátra a bajnokságból, nem szabad tovább törõdnünk a Barcelonával."

"Fájó ez a vereség, mivel jó sorozat van a hátunk mögött, és itthon, a Bernabéuban kaptunk ki. Most a Király-kupára kell koncentrálnunk. Nem volt szerencsénk, és nem szabad kifogásokat keresnünk. Számukra könnyebb volt 1-3-nál játszani, mint nekünk, megtört vonalakkal, egy ennyire nyitott meccsen."

"A jövõbe tekintve elõször is a kupával kell foglalkoznunk, majd egy fontos találkozó következik Sevillában. Egy csapat vagyunk, és a kritika mindannyiónknak szól, legyen az jó vagy rossz."

Marcelo:
"Tudtuk, hogy ez egy újabb nehéz összecsapás lesz. Jól kezdtünk, de tanulnunk kell a hibáinkból, hogy a jövõben ne kövessük el újra azokat. Most a spanyol kupára és a következõ bajnokinkra kell készülnünk. Ha utóbbit megnyerjük, újra listavezetõk leszünk."

Sergio Ramos:
"Megvolt az esélyünk az elsõ félidõben, egy jó kezdés és egy korai gól után, de nekik sikerült visszajönniük a meccsbe. Ez újabb három pont, de fájdalmas elveszíteni õket, mivel egy El Clasicóról van szó. A liga mindenesetre folytatódik és senki sem nyerte meg azt ma este. Szerencsére a futballban mindig van egy visszavágó, ahol újra szemtõl-szembe kerülhetünk."

"Ez egy nagyon jó lehetõség volt, de a bajnokság folytatódik. Kár, mivel egy gyõzelemmel nagy elõnyre tehettünk volna szert, de a futball már csak ilyen."

"Nem szálltunk el, nem hittük azt, hogy mi vagyunk a favoritok és a jó formánknak köszönhetõen egybõl meg is nyerjük a meccset. Tudtuk, hogy a Barcelona egy nagyon jó ellenfél lesz, akik ellen nem gyakorolhatunk nyomást 90 percen keresztül. Néha vissza kell vonulnod védekezni, de ez nem számít hibának."

"Ki kell elemeznünk a hibáinkat és le kell vonnunk a következtetéseket, hogy ne kövessük el újra azokat. Ezek után tovább kell lépnünk, és fel kell állnunk ebbõl a helyzetbõl. Fájó elveszíteni egy Klasszikust, de ugyanúgy tovább kell tennünk magunkat egy Barcelona elleni vereséget követõen is."

Xabi Alonso:
"A Barcelona második gólja volt a kulcs. Jól kezdtük a második félidõt, és pont akkor kaptuk azt a gólt, amikor a legjobban teljesítettünk."

"Jó felállással léptünk pályára. Támadtunk, és kár, hogy nem sikerült hosszabb ideig megtartani az egy gólos elõnyt."

"Nem vagyunk sem boldogok, sem elégedettek az eredmény láttán, de tudjuk, hogy a bajnokságnak még messze nincs vége. Tovább kell lépnünk, és továbbra is lelkesen kell dolgoznunk."

Emilio Butragueño:
"Nem számítottunk vereségre, mivel fenomenális formát mutatott a csapat az elõzõ meccseken, és a mérkõzést is a lehetõ legjobb módon kezdtük. A futballban nyersz, veszítesz vagy döntetlent játszol – nekünk most össze kell tartani, hogy túltehessük magunkat ezen a vereségen. A bajnokság folytatódik. A hét közepén fellépésünk lesz a spanyol kupában, majd Sevillába megyünk nyerni. Egy meccsel kevesebbet játszottunk eddig, mint a Barça."

"Ma egy top együttessel csaptunk össze, akik ellen nem szabad hibákat vétened. A második góljuk nagyon lelombozott bennünket, mivel egy igen szerencsétlen mozdulat után kaptuk. Kiegyenlíthettünk volna Cristiano fejese révén, ami épphogy elkerülte a kaput, de végül õk találtak be harmadjára, egy szép támadás végén. A Barçát pedig mindenki ismeri és tudja, hogy megvannak a megfelelõ játékosaik, hogy egy ekkora elõnyt megtartsanak."

"Jó lehetõséget puskáztunk el, de tovább kell lépnünk. A bajnokság folyatatódik. Eddig egy hihetetlen szezont produkálunk, remek keretünk van, de a futballban néha túl kell tenned magad az ilyen meccseken."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…