Desailly: Csak a Real Madrid képes megállítani a Barcelonát

Marcel Desailly meg van gyõzõdve arról, hogy jövõ májusban egy országból fog érkezni a Bajnokok Ligája döntõjének két résztvevõje, méghozzá Spanyolországból.

A Bayern München, az Inter Milan vagy a Chelsea is a legjobb 16 csapat között van, de a londoniak korábbi kapitánya szerint a címvédõ Barcelona és közvetlen riválisa, a Real Madrid a legesélyesebbek a végsõ gyõzelemre.

Egy londoni lapnak adott interjújában a következõt mondta: „Nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember a Barcelonát tartja a legesélyesebbnek, de a Madrid is ott van. Láthattuk, milyen magas szinten képesek játszani. Más csapatot nem tudnék mondani, kettõjük közül kellene nyernie valamelyiknek. Ha nem találkoznak elõbb, õk fogják játszani a döntõt.”

Sokan nem látják ilyen kétesélyesnek a dolgot, hiszen a Barcelona tavaly könnyedén gyõzte le a Manchester United csapatát a döntõben. Ráadásul úgy tûnik, a Real Madridnak is túl nagy falat a katalán gárda, hiszen tavaly az elõdöntõben múlták õket felül a gránátvörös-kékek, néhány napja pedig 3-1 arányban maradtak alul velük szemben a Santiago Bernabéu-stadionban.

Desailly mégis hajthatatlan, szerinte José Mourinho csapata felér a csúcsra. „Szerintem ez az év sokkal inkább a Real Madridé lesz, mint a Barcelonáé. Követtem a játékukat ebben a szezonban, és nem tudok mást mondani, mint azt, hogy ejha… Taktikailag, technikailag egyszerûen lenyûgözõ, amit csinálnak. A Barcelonát még mindig nagyon jónak gondolom, de a Madrid is elérte már a szintjüket, a szombati eredménytõl függetlenül.”

„Mindenki hozzászokott a Barcelona stílusához, a Madrid máshogy játszik. Sokkal célratörõbbek, amikor a kaput támadják – egy, kettõ, három gyors passz, elõl pedig fiatal csatáraik vannak. A csapat, a keret lenyûgözõ.”

„A játékosok sikeréhsége hatalmas. Ez nem Mourinho miatt van, ez belülrõl jön. Csúcsminõségû játékosok, akik bosszúsak, mert az elõzõ szezon nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Most már nagyon szeretnének nyerni.”

Meglátjuk, mit hoz a jövõ, azonban biztosan minden Real Madrid szurkoló elégedett lenne egy olyan forgatókönyvvel, amelyet a világbajnok francia lefestett.

Forrás: thisislondon.co.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK