Figo: A Real Madrid presztízse miatt hagytam ott a Barcelonát

Florentino Pérez elnök elsõ nagy igazolása volt, több, mint tíz évvel ezelõtt. A "Galaktikus-korszak" kezdete. Luís Figo ennyi év után a váltás igazi okáról beszélt.

A portugál klasszis döntése lesokkolta a futball világot 2000-ben, amikor otthagyta a katalán csapatot az õsi rivális Real Madrid, és a frissen megválasztott Florentino Pérez elnök kedvéért. A Királyi Gárda 60 millió eurót fizetett a Barcelonának, ahol Figo 1995 óta rúgta a bõrt, 172-szer öltve magára a gránátvörös-kék szerelést.

A katalán közönségkedvencbõl hirtelen legutolsó áruló lett (ki ne emlékezne a disznófejes esetre, amikor a Real Madrid a következõ szezonban a Camp Nou-ba látogatott), mivel Figo a Barcelonában eltöltött öt sikeres esztendõ ellenére nem tudta visszautasítani a Real Madrid hívó szavát: "Sok minden közrejátszott a váltásban, de a presztízsnek volt a legnagyobb szerepe a döntésemben." – nyilatkozta Figo a napokban a portugál Publico-nak.

A Real Madridban 2000 és 2005 között szerepelt, ez idõ alatt a luzitán csillag két bajnoki címet (2001, 2003) zsebelt be, no meg a 2002-es Bajnokok Ligája sikerbõl is kivette a részét.

Az interjú során a portugál beismerte, hogy félt, amikor a következõ szezonban a Camp Nou-ban kellett pályára lépnie a Real Madriddal: "A világon egy atléta sem tudja elképzelni milyen az, amikor egy százezres stadionban játszol, és ahol mind a százezer ember ellened van. A legrosszabb, hogy kikaptunk azon a meccsen." – folytatta a visszaemlékezést a volt 10-es.

A nagy port kavaró átigazolásra visszatéve Figo még elmondta, hogy arról már a 2000-es holland-belga közös rendezésû Európa-bajnokságon szó volt: "Nyár volt, vakáción voltam, de tartottam a kapcsolatot mindkét féllel, beleértve a Barcelona leendõ elnökét, Joan Gaspartot is. Végül Florentino megnyerte a választásokat, és már azon az éjjelen Szardíniára repültek, José Veiga ügynökömmel együtt."

A portugál válogatottban Figo 127-szer öltötte magára a címeres mezt, 15 év válogatottság alatt 32 gólt szerezve. Jelenleg az Inter nagyköveteként dolgozik.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK