Kilenc hónap, kilenc klasszikus

2011. április 16-a óta hét alkalommal csapott össze egymással a Real Madrid és a Barcelona csapata. A tavalyi El Clásico-dömping eddig példátlan volt a két klub történetében, de úgy tûnik, a széria tovább folytatódik: januárban kétszer futhatnak össze az õsi riválisok.

Ha a Barcelona ma képes túljutni az Osasuna együttesén a Király-kupa nyolcaddöntõjében, valamivel több, mint kilenc hónap alatt kilencedszer fut össze a Real Madriddal. A Barca feladata nem tûnik nehéznek, hisz az elsõ meccset õk nyerték meg 4-0 arányban. Tavaly április óta négy különbözõ sorozatban összesen hétszer találkozott a két csapat, és eddig a Barcelona dicsekedhet jobb eredménnyel: Guardioláék háromszor nyertek és három meccset hoztak döntetlenre, miközben csak egyszer kaptak ki.

Az El Clásicók sorozata 2011. április 16-án indult a bajnokságban, most pedig a spanyol kupa negyeddöntõjével folytatódhat. A két csapat az elmúlt idõszakban összemérte már az erejét a kupadöntõben (1-0-s madridi siker), a Bajnokok Ligája elõdöntõjében (barcelonai továbbjutás), a szuperkupában (barcelonai siker) és természetesen a bajnokságban is. Legutóbb december 10-én rendeztek Real Madrid-Barcelona mérkõzést: akkor a gránátvörös-kékek nyertek 3-1-re.

Az elmúlt hét klasszikuson 20 gól született, amibõl 12-t a Barcelona, nyolcat pedig a Real Madrid vállalt. Messi – hat találattal – egyelõre a klasszikusok legeredményesebb játékosa tavaly április óta. A másik oldalon Cristiano Ronaldo háromszor, Benzema pedig kétszer ünnepelhetett.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK