Ki fogja megállítani Messit?

Tizenhárom gólt szerzett eddig a Real Madrid ellen Lionel Messi, aki ma akár tovább is növelheti találatai számát. A Blancók este 10 órától hazai pályán fogadják a Barcelona együttesét, és bár jó eséllyel pályáznak a gyõzelemre, Messi is pozitív elõjelekkel várhatja az összecsapást.

Lionel Messi csaknem megállíthatatlannak tûnik a Real Madrid számára. A Barcelona argentin játékosa jó emlékekkel készülhet a ma esti újabb El Clásicóra, és nem véletlen, hogy szeret a fõvárosiak ellen játszani, hisz az ellenük szerzett 13 gólból csak egyet lõtt rögzített helyzetbõl. A többi mind akcióból született, köszönhetõen az õ és csapattársai által kidolgozott ziccereknek.

Messi 2007-ben mesterhármast szerzett a Real Madrid ellen. Akkor a széleken okozott komoly fejfájást a Blancók védõinek, és különösen Miguel Torresnek, aki két alkalommal is alulmaradt a dél-amerikaival szemben. A harmadik találatért nem csak Torres, de a teljes madridi védelmet is okolhatták, hisz sem Helguera, sem Ramos, sem pedig Gago nem álltak a helyzet magaslatán.

Helguera, Ramos (háromszor), Pepe, Cannavaro, Albiol, Khedira és Cristiano Ronaldo is kénytelen volt – szó szerint – meghajolni az argentin zseni elõtt: egy-egy Messi-gólt õk már csak a földön fekve követhettek figyelemmel.

2008-ban Cannavarót, 2010-ben pedig Albiolt csapta be, hogy aztán újabb találatot ünnepelhessen. Messi emellett többször is egészen káprázatos mozdulatokat mutatott be a Santiago Bernabéuban. Tavaly, a Bajnokok Ligája elõdöntõjében Lass, Albiol, Marcelo és Ramos között cikázott végig a pályán. A Szuperkupa elsõ mérkõzésén Khedirát csapta be remek cseleivel, majd megszerezte a katalánok második gólját a találkozón.

Messi játékának egyik legfontosabb eleme a gyorsaság. Az argentin nagy sebességgel képes elhúzni a védõk mellett, ráadásul hihetetlenül robbanékony is. A játékos érdemeit remekül fémjelzi, hogy idén immár harmadik alkalommal kapta meg az év legjobbjának járó Aranylabdát. Az a becsülendõ teljesítmény, amit Messi az elmúlt években a Real Madrid ellen nyújtott, felveti a kérdést: vajon ki lesz képes õt megállítani?

A játékosok, akik elbuktak Messi mellett
2007. március 10. – bajnokság
Torres
Helguera, Ramos, Marcelo és Gago

2008. december 13. – bajnokság
Gago, Casillas és Cannavaro

2009. május 02. – bajnokság
Heinze
Cannavaro

2010. április 10. – bajnokság
Albiol

2010. április 27. – Bajnokok Ligája
Sergio Ramos
Lass, Marcelo, Albiol, Ramos

2011. augusztus 14. – Szuperkupa
Khedira (kétszer) és Pepe

2011. augusztus 18. – Szuperkupa
Carvalho és Cristiano
Coentrao és Pepe

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK