Mourinho: Pepében kételkednek, a rasszista játékosban nem?

José Mourinho megvédte honfitársát, és a vasárnapi bajnokit megelõzõ sajtótájékoztatón visszautalt egy korábbi incidensre, amikor Sergio Busquets a legtöbb videó tanúsága szerint rasszista megjegyzést tett Marcelo irányába.

A portugál szakember szerint Pepe õszinte volt, amikor azt mondta, nem szándékosan taposta meg Lionel Messit, bár kételkedni mindenkinek jogában áll: „A játékos megszólalt, számomra ennyi elég. Ha nyilvánosan azt mondta volna, hogy szándékosan tette, és ezt nekem is bevallja, akkor õszintén bántott volna. Viszont azt mondta, nem volt szándékos, én pedig hiszek neki. Nem is tudom mirõl beszélünk, ha nem volt szándékos, miért kéne aggódnia?” – kezdte a sajtótájékoztatót Mourinho.

Azzal kapcsolatban, hogy a bocsánatkérõ videóban Pepe mennyire volt õszinte, Mourinho annyit mondott: „Ha hazugnak akarják nevezni, tegyék és viseljék a lehetséges következményeket. Mindenkinek jogában áll ezt tennie, de az elõzõ szezonban nem láttam, hogy kételkedtek volna egy olyan játékosban, aki fajgyûlölõ megjegyzést tett, majd azt mondta, hogy nem. Ekkor mindenki elhitte, hogy igazat mondott, még az UEFA is. Most Pepe azt mondja, hogy nem volt szándékos…”

Még a témánál maradva elmondta, nem tervez büntetést kiszabni, ennek ellenére elképzelhetõ, hogy a sérülése miatt majd más játékos fog lehetõséget kapni vasárnap. „Pepe benne van a keretben, de majd meglátjuk, hogy játszhat-e vagy sem. A posztjára más játékosokat kellett benevezni, ha nem lehet ott, majd lesz más.”

A Real Madrid vasárnap este fél tíztõl az Athletic Bilbaót fogadja a Bernabéuban, errõl a meccsrõl Mourinho csak annyit mondott, történjen bármi, csapata az élen zárja a fordulót: „Mint mindig, most is nehéz meccset várok az Athletic Bilbao ellen, de az élrõl fogunk kezdeni, és ott is fejezzük majd be a találkozót.”

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK