Schuster barbársággal vádolja Mourinhót

Éles szóváltás bontakozott ki Bernd Schuster, a Real Madrid korábbi vezetõedzõje és Eladio Paramés, José Mourinho szóvivõje között. Elõbbi a minap a csapat Barcelona elleni taktikáját kritizálta, mire Paramés igen kemény szavakkal reagált twitterén keresztül. Íme a nyilatkozatháború.

Bernd Schuster, a Real Madrid korábbi szakvezetõje komoly kritikával illette a fõvárosiak taktikáját, amelyet a Barcelona elleni elsõ kupameccsen mutattak be. A német szerint „aznap mindenki egyetértett abban, hogy ez egy ámokfutás volt. Barbárság, ámokfutás, nevezhetik, ahogy akarják, de a tisztelet teljes hiányáról tanúskodott.”

A 2008-ban a csapattal bajnoki címet nyert mester az Onda Cerónak adott nyilatkozatában így folytatta: „Amikor megtudtam, kik fognak játszani, azt mondtam, ez hihetetlen. Senki sem tudja, mi történt ott, de kíváncsi lennék, mire gondolt az edzõ, amikor összeállította ezt a csapatot. Egy olyan játékossal, aki már régóta nem szerepelt, Pepével a középpályán…nagyon furcsa volt. Kár érte, mert a visszavágón egy olyan csapatot láttunk, amely képes egy az egyben játszani. Ha viszont helyzeteket hibáznak el, nem a bíróra kell panaszkodni…”

Schuster ennek ellenére a Madridot tartja a bajnokság legfõbb esélyesének. „A Madrid nyeri azokat a mérkõzéseket, amelyeket nem a Barcelonával kell megvívnia. Habár mostanában fordítania kell, ez pedig ritka, jó ritmusban és elég magas szinten játszanak ahhoz, hogy erre képesek legyenek. Lehetnek bajnokok úgy, hogy nem nyernek a Barcelona ellen.”

Mourinho szóvivõje szerint Schuster a barbár
A játékosként a Real Madridban és a Barcelonában is megfordult Schuster szavaira José Mourinho szóvivõje, Eladio Paramés válaszolt twitterén keresztül. „Ha azt mondja, hogy ez ámokfutás, durvaság volt, az azt jelenti, hogy nem lehet nyerni a Nou Campban. Ez mindent elmond, és megmagyarázza, miért nem próbálja meg egyetlen csapat sem. Talán ezért beszélnek ennyit Mourinhóról, vajon leigazolja-e valamelyik másik klub” – írta.

„Az ámokfutás az, ha elmész Törökországba, és becsapod az embereket, hiányzol az edzésrõl, késve érkezel, kikapsz mindenkitõl, aztán boldog vagy, amikor elküldenek” – folytatta Schuster ostorozását. „A barbárság az, ha kritizálod egy kollégádat. Kolléga? Nos, persze csak ha elfogadjuk, hogy õ egy edzõ…Be kéne perelni, a pénzt pedig fel kellene ajánlani egy mentális problémákkal foglalkozó intézménynek.”

A kemény szavak után Paramés hozzátette, hogy ezúttal nem Mourinho szóvivõjeként beszélt, hanem mint egy „szabad ember, akinek joga van felháborodni.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK