Schuster szerint a Barcelona nem tud fordítani

Lehet, hogy a világ legjobb csapata, de mégsem teljesen tökéletes. Így látja legalábbis Bernd Schuster, aki szerint a Barcelona nem rendelkezik azzal a filozófiával, amely segítségével képes lenne ledolgozni hátrányát a spanyol bajnokságban.

Az egykori német kiválóság játékosként a Real Madridban és a Barcelonában is szerepelt, azaz mindkét klubot majdhogynem tökéletesen ismeri. Vélhetõen ezért bátorkodott kijelenteni: a spanyol bajnokság tulajdonképpen eldõlt, mivel a katalán együttes nem arra született, hogy hasonló helyzetekbõl visszakapaszkodjon: „A Barcelona nem rendelkezik a Real Madrid fordítási filozófiájával” – mondta Schuster, utalva arra, hogy a hétpontos hátrányt nem tudja majd ledolgozni Pep Guardiola együttese.

A folytatásban beszélt arról is, hogy sosem látott még egy olyan csapatot, amelyen ennyire látszott volna egy edzõ keze nyoma, ami mindenképp Guardiola szakértelmét dicséri.

Schuster a napokban többször nyilatkozott a spanyol sajtóban, legutóbb például azzal vádolta meg José Mourinhót, hogy a Barcelona elleni kupapárharc elsõ meccsén vállalhatatlan tizenegyet állított ki, és emiatt bukta el a továbbjutást.

Elmondta, ennek ellenére alapvetõen kedveli a portugált, és nincs baja a módszereivel sem: „Sokkal inkább vagyok Mourinho-párti, mint ellenes. Azonban amikor a dolgok nem mennek jól, arról beszélni kell” – magyarázta legutóbbi nyilatkozatát a Punto Radio mikrofonja elõtt.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK