Célkeresztben Javi Martínez

Javi Martínez lehet a Real Madrid egyik nyári erõsítése az El Confidencial nevû spanyol internetes médium szerint. Az Athletic Bilbao középpályása iránt már két évvel ezelõtt is bejelentkezett Florentino Pérez, ám akkor elhalasztották a tárgyalásokat. Úgy tûnik, a szünet véget ért, és immár José Mourinho is szívesen látná a játékost.

A hírek szerint ismét felhívta magára a Real Madrid figyelmét Javi Martínez, az Athletic Bilbao futballistája, akit ezúttal maga José Mourinho szemelt ki magának. A fõvárosiak már korábban is érdeklõdtek a spanyol középpályás iránt, de mostanáig csak Florentino Pérez klubelnök szorgalmazta a leigazolását. A Madrid mindazonáltal nincs könnyû helyzetben, hisz a baszkok mindig nehezen engedik el játékosaikat a Blancókhoz: erre utoljára Alkorta, majd Karanka esetében volt példa. A navarrai futballista egyébként 2006-ban érkezett Bilbaóba az Osasuna utánpótláscsapatából, hatmillió euróért cserébe. Martínez nemrég hosszabbította meg szerzõdését, amely így 2014-ig szól, ráadásul immár 40 millió eurós szerzõdésbontási záradékot tartalmaz.

Úgy tûnik, José Mourinho jövõbeli tervei egyre világosabbá válnak: Martínez mellett állítólag a Sao Paulo 19 éves tehetségét, Lucas Mourát is szívesen látná csapatában. A szintén a középpályán játszó brazilért a Chelsea is versenybe szállt, és az El Confidencial információi szerint Roman Abramovics 38 millió fontot sem sajnálna kiadni érte.

Nem véletlen, hogy Mourinho épp a középpályás posztot szeretné megerõsíteni, a pályának ezen területén ugyanis csak Xabi Alonso tekinthetõ stabil embernek. Nuri Sahin ugyan nagy reményekkel érkezett Madridba tavaly nyáron, de azóta is csak elvétve láthattuk játszani, sérülései ugyanis hátráltatják a megfelelõ felkészülésben. Lassana Diarra szerzõdése 2013-ban lejár, a hosszabbításról pedig egyelõre nem érkeztek hírek, így jó esély mutatkozik arra, hogy júniusban túladnak a francián. Sami Khedira bizonyára maradni fog a spanyol fõvárosban, Granero jövõje viszont már jóval bizonytalanabbnak tûnik. José Mourinhónak szüksége van valakire ebben a pozícióban, és szerinte Javi Martínez lehet az ideális jelölt.

Florentino Pérez egyébként már a 2010-es Világbajnokság elõtt is érdeklõdött Martínez iránt, az Athletic Bilbao akkori elsõ embere azonban arra kérte, halasszák el a tárgyalásokat a 2011-es elnökválasztásokig. A szavazás végül Macua bukását hozta, és Josu Urrutia foglalta el a helyét. A Real Madrid tiszteletben tartotta a haladék kérését, de most fõvárosiak Pérezzel és Mourinhóval az élen úgy gondolják, eljött az idõ az újabb offenzívára.

Forrás: El Confidencial
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK