Mourinho belerúgott Kakába

Kevés olyan dolog van a világon, ami annyira zavarná José Mourinhót, minthogy valaki nem teljes erõbedobással dolgozik egy meccsen, vagy nem koncentrál eléggé. Úgy tûnik, a jámbor Kaká most alaposan kihúzta a gyufát.

A portugál szakember azért lett idegesebb a szokottnál, mert a CSZKA Moszkva elleni BL-meccsen csapata az utolsó pillanatban engedte ki kezébõl a gyõzelmet, és így az 1–1-es végeredménnyel nyilván valamivel nehezebb helyzetbõl várhatja a visszavágót.

Mourinho több videót is megnézett a moszkvaiak egyenlítõ góljáról, és végül arra a következtetésre jutott, hogy játékosai közül többen is hibát követtek el: a hátrazáró Cristiano Ronaldo késõn érkezett, a legfõbb bûnt azonban a vezetõedzõ meglátása szerint Kaká követte el, mivel alig volt játékban, és a nagy hidegben képtelen volt felvenni a meccs ritmusát.

A moszkvai együttes egyenlítõ gólja elkerülhetõ lett volna, ha a játékosok végig összpontosítanak, Kaká pedig megvalósítja azokat a taktikai utasításokat, amelyeket kapott pályára lépése elõtt, azaz fut, ütközik, és megtartja a labdát. A gyõzelemhez még három dolog hiányzott Mourinho szerint: jobb helyezkedés, nagyobb figyelem, továbbá jobb állóképesség, merthogy az utolsó percekre mintha kicsit megfáradt volna a Real Madrid.

Ezek mind olyan dolgok, amelyeken alapvetõen könnyedén lehet javítani, és a visszavágón kell is, ellenkezõ esetben a CSZKA meglepetést okozhat Madridban.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK