Mourinho: Nekem mindegy, mit csinál Guardiola

Ma 15 órakor találkozott a sajtó képviselõivel José Mourinho, aki a Real Madrid soron következõ bajnokijával kapcsolatban osztotta meg véleményét. A portugált emellett megkérdezték Albiol nyugtalanító helyzetérõl és Pep Guradiola lehetséges szerzõdéshosszabbításáról is.

Nekem mindegy, hogy Guardiola hosszabbít-e, vagy sem, a lényeg, hogy utána boldog legyen a döntésével” – válaszolta az elsõ újságírói kérdésre José Mourinho, a Real Madrid vezetõedzõje, aki ma 15 órakor tartott sajtótájékoztatót. Az esemény fõ témája természetesen nem barcelonai kollégájának a karriere volt, hanem a fõvárosiak holnapi, Rayo Vallecano elleni bajnoki mérkõzése. Ezzel kapcsolatban a portugál így fogalmazott: „Kemény ellenfélre és nehéz meccsre számítok. Támadó szellemben játszanak, de hazai pályán valamivel közvetlenebb a stílusuk. Idegenben minõségibb, kidolgozottabb játékra képesek. Olyan csapatuk van, amelyik nem fél senkitõl, és ez tetszik nekem, azok után, hogy tavaly milyen nehézségeik voltak. Örömmel látom, hogy Sandoval milyen lenyûgözõ munkát végez.”

Mourinho tisztában van vele, hogy a Vallecas komoly veszélyeket tartogathat. „Nehéz megjósolni, milyen lesz a mérkõzés.” – mondta. „A pályájuk kisebb, de még mindig a megfelelõ kereteken belül van. Nem ez a legideálisabb körülmény, de meg kell próbálnunk nyerni, és nem feladni a játékfilozófiánkat. Elsõsorban a csapatommal foglalkozom, utána az ellenféllel, és csak ezután érdekel a pálya minõsége.” Szóba került az is, hogy a mérkõzést délután négy órakor rendezik, így a napsütés is megnehezítheti a kapusok dolgát. „Egy jó sapka könnyen megoldhatja a problémát, ahogy a szemüveg is egy lehetõség, de ez nem a futball része, ahogy az esõ, vagy a szél sem.”

„Remélem, a Rayo szurkolói jól fognak szórakozni. Régóta nem szerepeltek az elsõ osztályban, és régóta nem fogadták a Madridot. Azt akarom, hogy élvezzék a meccset, a kezdési idõpont pedig megfelelõ a számukra, hisz õk hozzá vannak szokva ehhez, ráadásul úgy tûnik, az idõjárás is kellemes lesz. Egyedül azt remélem, hogy az eredmény nem fog tetszeni nekik– tette hozzá Mourinho.

A madridiak mestere beszélt arról is, hogy ezúttal Joselu került be a Rayo ellen készülõ keretbe, így Morata még a kispadon sem lesz ott. Joselu, „a Real Madrid Castilla középcsatára” Benzema helyett utazik a csapattal, aki viszont „néhány hétig még biztosan nem játszhat.” Moratát illetõen Mourinho azt mondta, „õ vagy nem játszik, vagy ha igen, akkor a bal oldalon, míg ha a csapat egy csatáros felállást alkalmaz, akkor Joselu szerepel a pályán.”

Di María sorozatos sérüléseivel kapcsolatban Mourinho elmondta, hogy az argentin „talán valóban hajlamosabb a sérülésekre, hiszen robbanékony és gyors játékos. Nagy sebességgel edz és dolgozik, így normálisabb, hogy lesérül.”

Az egyik kérdésre válaszolva Mourinho leszögezte, hogy semmilyen különleges rekord beállítása nem érdekli, pusztán a csapat sikerességével van elfoglalva. „Nem keressük a rekordokat, csak a bajnoki címet akarjuk megnyerni. Nem vagyunk a Pichichi megszerzésének vagy a gólcsúcs beállításának a megszállottjai. Nem szeretünk gólokat kapni, de a célunk az, hogy többet rúgjunk, mint az ellenfél. Nem létezik a tökéletes csapat, és nem állítom, hogy a miénk az lenne. Kaptunk már néhány gólt, de a Getafét például 1-0-ra gyõztük le. Ha gólokat szerzünk, azzal csökkentjük a döntetlen, vagy a vereség kockázatát, de jól is kell védekeznünk. Mi így is teszünk, de néha problémáink vannak a koncentrációval”fogalmazott.

Marcelo és Coentrao szerepeltetését illetõen a mester így nyilatkozott: „Coentrao játszott a CSZKA, Marcelo pedig a Racing ellen. Számomra minden mérkõzés fontos, de a bajnoki fontosabb volt.”

Arra vonatkozóan, hogy Raúl Albiol kimaradt a spanyol nemzeti csapat soron következõ összecsapására készülõ keretébõl, Mourinho csak ennyit mondott: „Albiol válogatottbeli problémája nem az én gondom. Azt szeretném, hogy minden játékosom boldog legyen, de a válogatottak behívói nem tartoznak az én hatáskörömbe. Albiollal nem beszéltünk arról, hogy a jövõben többet vagy kevesebbet fog-e játszani. A vezetõség megkérdezte, hogy el szeretnék-e adni valakit, és én nemet mondtam.”

Forrás: Marca, AS, www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK