Játszva ment az Espanyol ellen

A spanyol bajnokság 26. fordulójában sem hibázott a Real Madrid, a listavezetõ játsznyi könnyedséggel intézte el a harmatgyenge Espanyolt, és megtartotta tízpontos elõnyét a Barcelonával szemben.

A két csapat utóbbi meccseit figyelembe véve az Espanyol feltehetõen már elõzetesen felkészült a legrosszabbra, így a Barcelona-szurkolók sem nagyon hihettek abban, hogy majd pont a városi rivális segít szorosabbá tenni a tabellát.

Nem is történt semmi meglepetés, az Espanyol játékosai sem játékban, sem taktikában nem tudtak hozzátenni a meccshez, már jó öt perc után megállapítható volt, csak az lesz a kérdés, mikor szerzi meg a vezetést a markáns fölényben lévõ Real Madrid. Az elsõ gólra 23 percet kellett várni, igaz ehhez egy komoly védelmi hibára volt szükség: a barcelonai játékosok könnyelmûen saját tizenhatosuk elõtt veszítették el a labdát, ezután két átadás után máris ziccerbe került Cristiano Ronaldo, aki estében góllal fejezte be a támadást. 1–0

A gól után még nagyobb fölényben futballozott a Real Madrid, amely a 38. percben tovább növelte elõnyét: egy rendkívül tetszetõs gurigázás végén Mesut Özil pördített érzéki mozdulattal Sami Khedira elé, a német pedig higgadtan elpasszolta a labdát Kiko Casilla mellett. 2–0

A félidõ vége elõtt még két helyzete volt a hazai csapatnak, elõbb Gonzalo Higuaín hibázott tiszta helyzetben, majd egy pattogós Cristiano Ronaldo lövésnél a felsõléc segítette ki az Espanyol bizonytalankodó kapusát.

A szünet után sem tudott világmegváltó csodát tenni az Espanyol, a Real Madrid folytatta az elsõ félidõben megkezdett elõadását, és további gólokkal terhelte meg teljesen szétesett ellenfele kapuját. A 47. percben Kaká tálalt Higuaín elé, az argentin pedig állítgatás nélkül nagy gólt ragasztott a katalán csapat hálójába, amivel már 3–0 volt az állás.

Késõbb még két alkalommal kapitulált az Espanyol védelme, de a védõk helyezkedése és hozzáállása alapján még nagyobb különbség is lehetett volna a csapatok között: a 66. percben Kaká következett, és egy okos lövést követõen négygólosra növelte csapata elõnyét (4–0), majd nem sokkal késõbb Higuaín tette teljessé a madridi fiesztát a majdnem telt házas Bernabéuban, miután könyörtelenül gólra váltotta Kaká visszajátszott labdáját. 5–0

Az Espanyol még minimális ellenállást sem tudott tanúsítani a listavezetõ otthonában, a Real Madrid talán legkönnyebb gyõzelmét aratta a szezonban.

Real Madrid–Espanyol 5–0 (2–0)
Gólszerzõk: Cristiano Ronaldo (23.), Khedira (38.), Higuaín (47., 78.), Kaká (66.)

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…