Ismét él a nagy kérdés: Higuaín vagy Benzema?

Karim Benzema felépülésével ismét komoly harc mutatkozik a Real Madridban a csatárposzton való szereplésért, hisz José Mourinho ismét két játékossal számolhat. A kérdés tehát adott: vajon ki játszhat szerdán a Bajnokok Ligájában? Higuaín vagy Benzema?

A sorsdöntõ fontosságú Real Madrid-CSZKA Moszkva mérkõzés közeledtével ismét felmerülni látszik a kérdés a spanyoloknál, amely az egész idei szezont meghatározta, nevezetesen, hogy Gonzalo Higuaín vagy Karim Benzema szerepeljen kezdõként. José Mourinho vezetõedzõ számolhat egy huszonegy (Benzema) és egy húsz (Higuaín) gólos játékossal, nem beszélve Cristiano Ronaldóról, aki majdnem 40 találatnál jár.

Miután Benzema három egymást követõ mérkõzésen nem vehetett részt sérülése miatt, Mourinho újfent két tökéletes állapotban levõ futballistával rendelkezik. A francia felépülésével bizonyára visszatér a rotációs rendszer, amely az egész szezon során megfigyelhetõ volt. Habár a mester igyekszik megfelelõen formában tartani mindkét csatárát, a statisztikák azt mutatják, hogy Higuaín van rosszabb helyzetben. Annak ellenére, hogy a játékpercek tekintetében nincs nagy különbség a két támadó között (az argentin 1924, társa 2243 percet kapott eddig), a legfontosabb mérkõzéseken kivétel nélkül Benzema játszik. Az argentin csak a padon ült a szuperkupában, a CSZKA, a Valencia és a Sevilla ellen is.

Mindez nyilvánvalóan zavarja Higuaínt, aki hasonló gólátlagot produkál, mint Benzema. Az argentin játékos helyzete már beindította a találgatásokat a nemzetközi sportsajtóban (tegnap az angolok adtak hírt a Chelsea és a City érdeklõdésérõl), és édesapjának, egyben ügynökének nyilatkozata is csak olaj volt a tûzre: „Egyelõre még túl korai, de májusban elemezni fogjuk a fiam helyzetét.” Ezt követõen Higuaín sem oszlatta el a kételyeket: „Ebben a négy hónapban a Madridnak szentelem magam” – mondta.

A viták közepette egy valami biztosnak tûnik: Mourinho számára nem meggyõzõ, ha ketten egyszerre játszanak. Együtt kaptak lehetõséget többek közt az Ajax, a Barcelona (kupa), a Dinamo Zágráb, a Granada és a Levante ellen is, de nem nyújtottak megfelelõ teljesítményt, jóllehet, az El Clásicót leszámítva mindegyik meccs gyõzelemmel végzõdött. Még két nap és kiderül, ezúttal kit küld pályára José Mourinho…

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK