Mourinho: Téves, amit Agüeróról mondanak

Az elsõ meccsen elért 3-0-s gyõzelme ellenére sem túl elbizakodott José Mourinho, aki azt ígéri, nem lesz sok változtatás a mai, APOEL Nicosia elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntõn. A portugál edzõ mellett honfitársa, Pepe is válaszolt az újságírók kérdéseire.

José Mourinho:

„Nem lesz sok változás a kezdõben. Az egyetlen, aki játszott Pamplonában, és most nem lesz ott, az Arbeloa. A többiek megkapták a behívót. Pepe azért van itt velem, mert játszani fog. Ez egy Bajnokok Ligája párharc, amiben nagyon jól állunk. Nagyon kevesen gondolják, hogy az APOEL négy gólt lõhet a Bernabéuban, de a foci az foci, nekünk pedig tisztelnünk kell a közönséget, akik jó meccset várnak, illetve mindenekelõtt az ellenfelet. Kevés változtatás lesz, most csak az elõdöntõbe jutás számít.”

„A játékosaim jól vannak, nem fáradtak. Tele vannak önbizalommal, és játszani akarnak. Nagyon jó eredményeket értünk el az elmúlt években a Bajnokok Ligájában. Sok gyõzelmet arattunk, néhány döntetlenünk is volt, de csak egy vereséget szenvedtünk. Továbbra is ilyen jól akarunk dolgozni és holnap újra gyõzni akarunk.”

„Én csak azt akarom, hogy gyõzzön a csapat és játsszon jól. Függetlenül attól, hogy épp kik játszanak, egész évben jó eredményeket értünk el, ami nagyon fontos számomra. Granero és Xabi nagyszerûen játszottak Pamplonában, aminek nagyon örülök. Khedira és Sahin együtt voltak a pályán Cipruson három nappal korábban, és szintén nagyszerûek voltak. Ez a legfontosabb, és ez mutatja meg azt az erõsséget, amit a cikkeitekkel olyan sokan meg akartok zavarni. Ez a csapat erõs és egységes. Mindig így éreztük, és a végsõkig összetartunk. Együtt sírunk, együtt nevetünk, a végsõkig.”

„Szeretem, ha nehéz eldöntenem, ki játsszon. Nem akarom, hogy könnyû legyen. A sérülések megkönnyítik a dolgomat, de ezt nem szeretem. Azt mondták, hogy Lassana és Carvalho edzeni fog a csapattal pénteken, tehát elõbb vagy utóbb felépülnek.”

„A Higuaínról és Agüeróról szóló kérdéseitek csupán egy téves információkra épülõ cikk következményei. Ha minden ilyet elkezdenék kommentálni, abba sem tudnám hagyni.”

„Tervezem, hogy megnézem a Bayern München – Marseille meccset, mivel valamelyikükkel találkozhatunk az elõdöntõben. Számomra ez a legérdekesebb mérkõzés.”

„Di Maria sérülése nem egyszerû. Tíz napig teljes erõbedobással edzett, de ez nem ugyanaz, mintha játszott volna. Profitált abból a tíz percbõl, amit játszott a hétvégén, holnap pedig többet fog a pályán tölteni, de nem az egész mérkõzést. A csapat nagyon fontos eleme, és hiányoltuk annak ellenére is, hogy jó eredményeink vannak.”

„Természetellenes dolog számomra a csapatom remek szereplése a bajnokságban. Egy csapat nem tud megnyerni negyven egymás utáni meccset, de egyik csapat sem vezet Európában hat ponttal a bajnokságában, hogy a tíz pontról ne is beszéljünk. Szerintem teljesen normális, hogy döntetlent játszottunk a Málagával a Bernabéuban; ilyen a foci. A Villarreal elleni meccset nem lehet hibának nevezni, nem volt az. A hallgatásunk miatt kritizáltak minket, de úgy gondolom, hogy ez egy okos döntés volt, mivel mi sem neveztük volna hibának a történteket, hanem valami mást mondtunk volna. Továbbléptünk.”

Pepe:

„A döntõ felé vezetõ út nagyon hosszú, nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, és legyõzzük az ellenfeleinket. Meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a döntõbe jutáshoz.”

„Senki sem tökéletes, mi is emberek vagyunk, de nem gondolom, hogy az én emberi hibáim közül bármelyik is olyan lenne, ami miatt nem kellene a Real Madrid védõjének lennem. Szívemet, lelkemet kiteszem ezért a mezért, és hogy lenyûgözzem azokat, akik néznek minket.”

„Jól érzem magam Madridban. Az emberek szeretetet sugároznak felém, én pedig nagyon szeretem õket. Szerzõdésem van a csapattal, szeretném azt kitölteni.”

„Nem állítottak ki a Villarreal ellen, eltiltottak. A csapatomat védtem, a meccsen pedig minden egyes cselekedetem célja a három pont megszerzése volt, azonban ez végül nem sikerült. Tovább kell dolgoznunk. A bírók azért vannak, hogy ítéletet mondjanak a pályán, a mi feladatunk a játék. Én csak gyõzelmekhez akarom segíteni a csapatomat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK