Idegörlõ döntetlen a Valencia ellen

Igazi ki-ki meccset játszott egymással a Real Madrid és a Valencia a spanyol bajnokság 32. fordulójában, és mivel egyik csapat sem tudott gólt szerezni, teljes biztonsággal kijelenthetõ: korán éltettük az új királyt, mostantól újra nyílt a spanyol bajnokság.

A Barcelona szombati gyõzelme miatt a Real Madrid gyõzelmi kényszerrel a vállán lépett pályára a Valencia ellen, és ez a fajta aggodalom meg is látszott az elsõ félidõben a hazaiak játékán: hiába birtokolta jóval többet a labdát a Real Madrid, a Valencia legalább olyan hatékonyan futballozott, és a helyzetek alapján olykor még jobb is volt ellenfelénél.

Pedig az elsõ lehetõség még a „királyi gárda” elõtt adódott, a nyolcadik percben Cristiano Ronaldo lõtt zúgó kapufát, ami után nézett ki, hogy a Valencia taktikája nem sokat fog érni a Bernabéuban és legfeljebb néhány percig húzhatja kapott gól nélkül.

Késõbb azonban meglepetésre a vendégek vették át a játék irányítását, a 25. percben Tino Costa lövését kiütötte Iker Casillas, a kipattanót azonban tiszta helyzetbõl fejelhette meg Ricardo Costa, aki a madridiak szerencséjére a kapufát találta el.

A félidõ utolsó komolyabb lehetõsége is a Valencia elõtt adódott, egy ügyes széljáték végén Pablo Piatti lõtt közelrõl, Casillasnak bravúrra volt szüksége, hogy megmentse csapatát a bekapott góltól.

A szünet után még élesebb lett a küzdelem a csapatok között, a Real Madrid rohamozott, de a meccs azért volt végig élvezetes, mert gyors kontrái révén a Valencia is sok helyzetet tudott kialakítani. A 47. percben Cristiano Ronaldo került gólhelyzetbe, a lapos lövést azonban az óriási formában védõ Vicente Guaita kitütötte.

A folytatásban még legalább három-négy komoly védése volt a Valencia kapusának, jelentõs szerepe volt abban, hogy a Turia-partiak végig partiban tudtak maradni a Real Madriddal. Az utolsó lehetõséget a 94. percben hagyta ki a hazai együttes, ekkor egy ügyes kényszerítõzés végén Ángel di María szerezhetett volna gólt, a nem túl jól helyezett lövést azonban Guaita úgy fogta meg, hogy ki sem pattant róla a labda.

Végül feszült hangulatú, de annál élvezetesebb meccsen a Valencia kihúzta kapott gól nélkül a Bernabéuban, és ez azt jelentette, hogy a spanyol bajnokság újra nyitott, a Barcelona hátránya már csak négy pont a tabellán. A jövõ héten pedig madridi városi derbi a Vicente Calderónban…

Forrás: FourFourTwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…