Karanka: A legfontosabb a csapat munkája és hozzáállása

A Real Madrid beállította a 107 gólos rekordot, miután 3-1-re legyõzte a Sporting együttesét. Az ellenfél nem könnyítette meg a fõvárosiak dolgát, vezetést is szereztek, de Higuaín, Cristiano és Benzema ismét válaszolni tudott.

Karanka:
“A legfontosabb a csapat munkája és hozzáállása. Ez a 107 gól egy fantasztikus játékosokból álló brigád eredménye, amely mindenkinek örömet szerez és megérdemli, hogy bajnok legyen. Nem rosszak ezek az adatok ahhoz képest, hogy egyesek védekezõ szellemû edzõnek tartják Mourinhót.”

“Mi azért nem pihentettük úgy a játékosainkat, mint a Bayern, mert számunkra fontos volt ez a találkozó. Kedden azzal a csapattal állunk ki, amelyiket a legmegfelelõbbnek találunk egy jó eredmény eléréséhez.”

“A meccsnek vannak rosszabb fázisai, de mi meg tudtuk találni a megfelelõ pillanatot. Amikor hosszabban kell felépíteni a támadást, akor úgy teszünk, de gyors játékkal is be tudjuk fejezni az akciót, ha arra van szükség.”

“A Sporting nagyon jól visszazárt. Ezt vártuk, bár talán nem ennyire, mert egy pont nem sokat ér nekik, de a mai hozzáállásuk után kár, hogy ilyen helyen állnak. Sok gondot okoztak nekünk, nehéz mérkõzés volt.”

“Ugyanúgy, ahogy a Calderónban is, amikor roszabban álltak a dolgok és érezni lehetett az aggodalmat és a nyomást, a csapat nyugodt volt és meg tudta keresni a megfelelõ pillanatot a második és harmadik találat megszerzésére.”

Ramos:
“A csapat a gyõzelemre hajtott az elsõ perctõl kezdve. Nagyon nehéz volt a helyzetek kialakítása, mert rendkívül visszazártak. Még nagyobb kedvünk lett gólt szerezni, miután hátrányba kerültünk. Továbbra is gyûjtjük a pontokat és ez a fontos. Most ki kell élveznünk a gyõzelmet.”

“A csapat reagálni tudott, a Sporting gólja csak mégjobban motivált minket. Nem kell hátrányból indulnunk, de a lényeg, hogy válaszolni tudtunk.”

“Csak magunkra gondolunk. Még öt döntõnk van hátra és köztük van a Barcelona is, egy olyan csapat, amely a világ legjobbjai közé tartozik és továbbra is a nyomunkban van. Lépésrõl lépésre kell haladni, kiélvezni a gyõzelmet és felkészülni a Bayern elleni meccsre, amely egy óriási csapat.

Higuaín:
“A meccs furcsán indult az elején, a gólom érvénytelenítése jogos volt, késõbb a büntetõ viszont… rosszatt tett nekünk. A fontos a gyõzelem volt, hogy továbbra is fenntartsuk elõnyünket.”

“Kimerítõ mérkõzés volt, de végül nyerni tudtunk. Elégedettek vagyunk a gyõzelemmel, most pedig a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk.”

“Az elégedettség mindenkié, azoké akik játszottak és azoké is, akik nem. Valamikor az egyik játékos kap szerepet, máskor a másik, de egységesnek kell lenni, mert végsõ soron ez hozza majd meg a gyõzelmeket és a címeket.”

“Még hat igen fontos mérkõzés hátra van, de mindet meg kell nyerni akkor is, ha nem lesz szép meccs. A bajnokságban játszunk, nyugadtnak kell lennünk.”

“Ez egy olyan közönség, amely energiát ad nekünk és a bíztatásával segít a csapatnak.”

“A Bayern nagyon kemény ellenfél. Ez itt az elõdöntõ és fontos dolog, hogy egymást követõ két évben is bejutottunk ide. Most el akarunk jutni a döntõbe.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK