Mourinho: A Bayern teljes joggal hisz abban, hogy bejuthat a döntõbe

A Bajnokok Ligája kapcsán még olvashatunk José Mourinho sajtótájékoztatót, hiszen a portugál szakember csak a spanyol bajnokságban bojkottálja ezeket, ahol az elmúlt néhány mérkõzés óta már segédje, Aitor Karanka áll az újságírók rendelkezésére. A mester ezúttal Sergio Ramost vitte magával a hivatalos Bajnokok Ligája sajtótájékoztatóra, ahol mindketten méltatták az ellenfelet.

Mourinho:
„Semmit nem változtattam a klubnál. Én csak a játékosok segítségével elértem azt, amit a Real Madrid már hosszú évek óta nem tudott a Bajnokok Ligájában, most pedig sorozatban másodszor vagyunk az elõdöntõben, és csak egyet veszítettünk el az elmúlt huszonkét meccsünkbõl ezen a hadszíntéren. Még egy lépést kell megtennünk ahhoz, hogy a döntõbe juthassunk.”

„A legnagyobb dicséret egy csapat számára az, ha azt mondják róla, hogy igazi csapatként mûködik, én pedig ezt gondolom a Bayern Münchenrõl. Szerintem nagyszerû csapat, néhány olyan játékossal, akik különlegesebbek a többieknél, pont, mint bármelyik másik nagyszerû csapatnál. A Bayern az egyik legjobb csapat, ami Van Gaal kezei alatt fejlõdött ki, most pedig fenomenális focit játszanak Heynckes irányításával. Teljes joggal hisznek benne, hogy bejuthatnak a döntõbe.”

„Nincs kétségem afelõl, hogy kiket küldök pályára holnap. Tudom, hogy ki fog játszani, ki lesz a padon, és ki fogja a lelátóról nézni a mérkõzést. Sokat dolgoztam ezen a meccsen, nincsenek bennem kételyek. Általában szeretek úgy lefeküdni, hogy a másnapi meccs kezdõjét már eldöntöttem. Már meghoztam a döntésem.”

„Webb egy kiegyensúlyozott bíró nagy tapasztalattal hasonló mérkõzésekrõl. Mi csupán azt várjuk tõle, hogy jó munkát végezzen és jó döntéseket hozzon. A játékosaim mindenben segíteni fognak, amiben tudnak, de néha kétes szituációkban ítélnek tizenegyest, ami könnyen egy csapat vereségéhez vezethet.”

„Semmit nem fogok elárulni a kezdõvel kapcsolatban. Nagyon jól tudom, hogy kicsoda Kaká és milyen jól teljesít a Bajnokok Ligája mérkõzéseken. Butaság lenne a részemrõl, ha nem használnék egy olyan játékost, mint õ. Lassanával is számolok idén és jövõre is. Nem hívtuk be a Valencia elleni mérkõzésen, szabadon tehetett bármit.”

„A bajnoki gólrekord beállítása nem volt számomra fontos cél, de csodálatos dolog és bizonyítja, hogy a csapat mindent belead és meg akarja nyerni az összes meccsét. Reméljük, hogy ennek az év végén egy bajnoki cím lesz az eredménye.”

„Mások véleménye a fociról sokkal fontosabb, mint az enyém. Hoeness, Beckenbauer és még sokan hisznek abban, hogy a Bayern a favorit, és hogy kifárasztanak majd minket. Meglátjuk, hogy mi történik majd.”

„A két csapat egymás elleni eredményei számomra semmit nem mondanak. A Bayern motivált, mivel az õ stadionjukban lesz a döntõ, mi pedig azért vagyunk motiváltak, mert már sorozatban másodszor vagyunk itt az elõdöntõben. Nem aggódom amiatt, ami a múltban a két csapat között történt.”

„Az UEFA nagyon jól kezeli a biztonság kérdését, biztos vagyok benne, hogy lesz néhány tûzoltó is a stadionban, hogy megfékezzék a poklot, ami várhat ránk Münchenben. (nevet) Nekünk csak a játékra kell koncentrálnunk, Webbnek pedig a bíráskodásra. A Bayern szívvel, de egyben jó futballt bemutatva játszik majd. Kiváló játékosaik vannak, a meccs pedig kemény taktikai csata lesz. Jó mérkõzésre számítok.”

Sergio Ramos:
„Sorozatban másodszor jutottunk be az elõdöntõbe Mourinhóval, vele magasabb szinten tudunk játszani, mint a korábbi években.”

„Webb egy rendkívül tapasztalt bíró az ilyen mérkõzéseket tekintve. Kedves emlékeim vannak róla, hiszen õ vezette a Világbajnokság döntõjét, amit Spanyolország megnyert. Elégedett vagyok azzal, hogy õ vezeti a holnapi meccset.”

„Sokszor beszéltem már az edzõmrõl korábban. Nagyon tapasztalt és szerencsések vagyunk, hogy itt van velünk és napi szinten tanulhatunk tõle. Sok dolog megváltozott, amióta megérkezett, vegyük például az edzésmódszereket és a játékosok teljesítményét. A számok magukért beszélnek.”

A Bayern München nyugodtan azt tehet és mondhat, amit akar. Tudjuk, hogy kivel kell kiállnunk és be akarunk jutni a döntõbe. Ez a célunk.”

„A Real Madridnál mindig tisztában vagyunk azzal, hogy mit várhatunk egy meccstõl. A tapasztalat megmutatja nekünk. A sajtó néha azt mondja, hogy nagyon jó vagy, aztán pár nap múlva már el is felejti. Minden ellenfelet tisztelnünk kell, tisztában kell lennünk a szívünk felett viselt címer jelentésével. Mi csak a Bayern Münchenre gondolunk jelenleg, minden kritikát és dicséretet ki kell zárnunk. Az egész világon ismernek minket, tudjuk, hogy mennyi minden forog kockán számunkra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK