Xabi Alonso: A Bayern nem fog meglepni minket

Holnap eljön végre az idei Bajnokok Ligája kiírás elsõ mérkõzése, melyen a Bayern München csap össze a Real Madriddal. E meccs apropóján a bwin.com munkatársai a Real Madrid középpályásával beszélgettek.

“Szeretnék újra a Bajnokok Ligája döntõjében játszani. Minden szezon a Real Madrid színeiben másféle megmérettetéseket jelent. Idén új kihívások várnak ránk a bajnokság és a BL hátralevõ részeiben is. Szerencsére ott tartunk, ahol szeretnénk: nagy esélyünk van arra, hogy bajnokok legyünk Spanyolországban, a Bajnokok Ligájában pedig a döntõbejutásért harcolunk.”

“Mi is és a Bayern is komoly tûzerõvel rendelkezünk támadásban. A lehetõ legjobbunkat kell nyújtsuk, hogy megállíthassuk õket, majd a támadásban minden adódó lehetõséget ki kell használnunk. Mindkét csapat nagyon stabil, mindkét csapat dinamikus és gyors focit játszik, villámgyors tempóváltásokkal. A Bayern játéka nem fog meglepni minket. Felkészültünk ellenük.”

“Tehetséges játékosaik vannak támadásban, akik képesek feltörni az ellenfél védelmét. Megpróbáljuk sakkban tartani õket, amennyire csak tudjuk. Az odavágón jó eredményt akarunk elérni, és semmiképp sem szeretnénk veszíteni. Szeretnénk gólt szerezni a stadionjukban, hogy aztán a visszavágón könyebb dolgunk legyen ellenük. Jó lenne nyerni, de a döntetlent is aláírnánk, a lényeg, hogy gólt, gólokat lõjünk Münchenben. A cél mindenesetre a gyõzelem.”

“A harc a középpálya uralásáért minden meccsen kulcsfontosságú. Az a csapat, amely többet tudja magánál tartani a labdát és azzal hamarabb fel tud érni az ellenfél tizenhatosához, elõnybe kerül. Jól ismerjük a Bayern játékosait. Sami Khedira és én is játszottunk már sokszor ellenük, és el kell ismerni: nagyon jók. Fantasztikus szezont futottak idáig.”

“Az idõ majd választ ad a kérdésekre, de a történelem azt mondatja velünk, hogy a Bayern és a Real is nyerte már úgy meg ezt a sorozatot, hogy az elõdöntõben épp a másikat ütötte ki. Most jó helyzetben vagyunk, izgalmas elõdöntõ elé nézünk, és ki tudja: talán idén is ennek az elõdöntõnek a gyõztese nyeri majd meg a BL-t! A Bajnokok Ligáját megnyerni mindig a legnagyobb feladatok egyike, nekünk pedig az a célunk, hogy elhódítsuk a Tizediket: részesei akarunk lenni annak a sikernek!”

“Azt hiszem 100%-osan rá vagyunk hangolódva erre az összecsapásra. Minden meccs kulcsfontosságú a szezon ezen szakaszában, minden kis apró részlet döntõ lehet. Minden hiba végzetes kimenetelû lehet, így a lehetõ legkevesebb figyelmetlenséggel kell lehoznunk a hátralevõ meccseket, a támadásban pedig nagyon erõsnek kell lennünk. Ez a kulcs ahhoz, hogy sikeres szezont zárhassunk. Sok forog kockán a maradék találkozók mindegyikén.”

“Nagyon is jól emlékszem arra az utolsó döntõre, amit a Real Madrid játszott a BL-ben. Zidane góljára, ami elegáns, esztétikus és összetett – egyszóval: gyönyörû volt. Fontos gól volt az, hisz egy döntõben született, ezért is emlékszik rá a mai napig minden szurkoló. Ez a gól jellemzi a legjobban Zidane zsenialitását.”

“Úgy gondolom, hogy a nyomás nem kívülrõl, hanem belülrõl, a belsõnkbõl jön, és ha nem tudjuk elviselni azt, ha nem tudunk felelõsséget vállani ezeken a fontos mérkõzéseken, akkor azt jelenti, hogy valamit nem csinálunk jól. Minden meccsen tisztáznod kell ezt magadban, fontos és kevésbé fontos találkozókon egyaránt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK