Karanka: Nyertünk, pedig senki sem hitte

A Real Madrid tegnap este 2-1-es gyõzelmet aratott a Barcelona otthonában, így csaknem biztossá vált, hogy idén a fõvárosiak nyerik a bajnoki címet. A fontos siker természetesen elégedettséggel töltötte el a játékosokat, ami a találkozót követõ nyilatkozatokban is megnyilvánult.

Karanka:
„Fontos három pontot értünk el a verseny és a jövõbe vetett bizalmunk szempontjából. Korábban nem volt elég pontot szerezni a Barcelona ellen, mert nyílt játékra álltak át a gyõzelem érdekében még akkor is, ha kiegyenlítettek. Ezt a mester is elmondta a szünetben, és sikerült mindebbõl elõnyt kovácsolnunk.”

„Még sok meccsünk van hátra. Ez a gyõzelem az elvégzett munkánk gyümölcse. Vannak pontok, amelyeknek még nem dõlt el a sorsa, és két meccsre vagyunk a bajnoki címtõl. Vasárnap újabb lépést kell tennünk a Bernabéuban.”

„Tudjuk, hogy milyen véletlenek és hibák játszottak közre az õszi meccsen. Tanultunk ebbõl, de most a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk.”

„A játékosok ma üzenetet küldtek a szurkolók felé. A madridizmus elégedett a csapattal és a munkájával, ahogy az öltözõ is az, hiszen fontos meccsrõl és fontos gyõzelemrõl van szó. Most a Bayernre kell figyelnünk.”

„Minden meccs eltérõ, de egyformán fontos. Nyertünk a Barcelona ellen, amikor senki sem tartott minket esélyesnek. Ismerjük a Bernabéut. Szerdán az lesz a célunk, hogy megfordítsuk az állást.”

„Özil nem csak nagyon jól játszott, de minden kétséget eloszlatott a fizikai állapotát illetõen is. Ami Cristiano Ronaldót illeti, õ egy nagy játékos, és így kell folytatnia. Hozzászoktat minket ahhoz, hogy nagyszerûen teljesít. Tavaly õ szerezte a gólt, amivel megnyertük a kupát. Õ a világ legjobb játékosa.”

Cristiano Ronaldo:
„Fontos gólt lõttem, mert három pontot jelentett, de ami még fontosabb, hogy nyertünk. Az utolsó három meccsen, amikor itt játszottam, betaláltam, de a lényeg az, hogy a csapat nagy játékot mutatott be. Elsõsorban a társaimnak gratulálok, mert nagyon jók voltak, és megérdemlik.”

„Még négy meccs van hátra. Ez a három pont kényelmes helyzetet teremt számunkra, de tudnunk kell, hogy a következõ találkozók is fontosak. A csapat jó formában van, elégedett, nagy kedvvel játszik, és tisztában vagyunk a felelõsséggel, ami minket terhel az elkövetkezendõ mérkõzéseken. Nagyon elégedett vagyok.”

„Boldogok vagyunk, hogy nyertünk a Nou Campban, és rekordot döntöttünk. Ez egy csodálatos év, és szerdán a BL-ben kell folytatnunk. A Bayernnek jó csapata van, de a saját közönségünk elõtt játszunk. Bizakodunk ez után a mérkõzés után, és hisszük, hogy jó eredményt érhetünk el szerdán. Azt kívánom, hogy együtt járjuk végig ezt az utat, és remélem, a szurkolók az elsõ pillanattól az utolsóig velünk lesznek. Szükségünk van a Bernabéura, aminek az elsõ számú játékosnak kell lennie. Hiszünk abban, hogy együtt nyerhetünk szerdán.”

Khedira:
„Boldog vagyok. Történelmi jelentõségû gólt lõttem, de a fontos, hogy nyertünk. Szerintem az egész csapat jól dolgozott, és ugyanígy kell folytatnunk a végsõkig. Nagyon jót tesz a csapatnak, ha gyõzni tud a Nou Campban, így ez egy tökéletes nap. Kilencven percen keresztül nagyon koncentráltak és komolyak voltunk, sokat dolgoztunk és futottunk a siker érdekében.”

„A BL-ben újabb döntõ vár ránk, ami egy nagyon nehéz meccs lesz egy nagyon erõs csapat ellen, de azért megyünk, hogy nyerjünk, és bejussunk a fináléba azzal az önbizalommal, amit a mostani gyõzelembõl merítünk.”

Özil:
„Nagyon boldogok vagyunk. Remekül játszottunk egy nagyon nehéz mérkõzésen. Az a fontos, hogy nyerjünk, és, hogy jól játsszunk. Nagyon boldog vagyok. Jövõhéten nagyon fontos meccsünk lesz a Bayern München ellen, de a gyõzelemért és a döntõbe jutásért kell játszanunk. Azután visszatérünk a bajnokságba, ahol még négy forduló van hátra, amelyeken nyernünk kell, és így meg kell próbálnunk elhódítani mind a két trófeát.”

Casillas:
„Hatalmasat léptünk elõre. Még vannak pontok, amelyeknek kérdéses a sorsa, és tisztelnünk kell a többi ellenfelet is, de óriási löketet adott nekünk az itteni gyõzelem. Csapatként dolgoztunk. Cristiano nagyon jól végezte a dolgát, de ugyanez igaz mind a tizenegy játékosra, akik ott voltak. Kezdettõl fogva jól játszottunk, mint csapat. Nagyon fontos meccs volt, amelyet nem veszíthettünk el, és nem volt könnyû elérni ezt a gyõzelmet.”

„Az elejétõl a végéig jól játszottunk, de amikor kiegyenlítettek, szenvedtünk. Ezután reagálni tudtunk, és nyertünk. Nem fogok kétségbe vonni olyasmit, ami egyértelmû, hiszen hét pontos elõnyrõl van szó, de továbbra is azt mondom, hogy semmi sem dõlt el.

Ramos:
„Három ponttal térünk haza egy olyan csapattól, amely folyamatosan bizonyítja, hogy az egyik legjobb a világon. Úgy érezzük, megérdemeltük a gyõzelmet. Még négy meccs hátra van, és matematikailag hat pontra van szükségünk, hogy bajnokok legyünk.”

„Nem szabad a múlttal foglalkoznunk. Fokozatosan megtanultuk, hogyan kell legyõzni a Barcelonát, és az utóbbi mérkõzéseken láttuk, mennyire minimális volt a különbség a két csapat között. Megérdemelt sikert értünk el. Megkönnyebbülve érzed magad, ha sikerül nyerni egy olyan közvetlen rivális ellen, mint a Barcelona.”

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanúgy ünnepeltünk, mint bármelyik másik gyõzelem esetén, de nyugodtak vagyunk, mert egyelõre nem nyertük meg a bajnokságot. Nem történt semmilyen különös dolog, nem volt egy kétes szituáció sem, ez pedig jót tesz a futballnak. A madridisták jól érezték magukat a csapattal.”

Xabi Alonso:
„Ez egy nagyon fontos, de nem döntõ gyõzelem volt. Még semminek nincs vége, és tovább kell mennünk. Igaz, hogy most nagy lépést tettünk elõre, és ezután be kell fejeznünk, amit elkezdtünk. Nagy meccset játszottunk. Mi kontrolláltuk a meccset, ez pedig alapvetõ szempont. Alig szenvedtünk csak, és a tökéletesség szintjén irányítottunk. Szerdán újabb fontos meccs vár ránk.”

Granero:
„Még nem vagyunk bajnokok, de fontos lépést tettünk elõre. Szenvedélyesen ünnepeltünk, mert nagyon fontos volt ez a meccs számunkra és a szurkolók számára is. Korábban sem voltak mentális problémáink, csak nem értük el azt, amit megérdemeltünk volna. Nagyon tiszta meccs volt, a bíró egyáltalán nem befolyásolta azt, így minden a futballról szólt, és egy nagy csapatot gyõztünk le.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK