Gniewino, a címvédõk otthona

A kis kasub faluról, melynek lakossága nem lépi túl a 2000 fõt, nemrég még nem tudott szinte egy átlagos lengyel sem. Gniewinoról most már egész Európa hallott, mert itt – a tavak és szélmalmok között – készül fel az Európa-bajnokság megnyerésének legfõbb esélyese.

Az alábbi néhány kép által közelebb lehet kerülni az ott uralkodó hangulathoz, a spanyolok ott tartózkodásának idején.

Gniewino örömmel fogad mindenkit: szurkolókat, újságírókat, az Euro szervezésével foglalkozó munkásokat. Már a Sport utca bejárata elõtt (itt található többek között a helyi uszoda) minden látogató megtalálja a részletes információkat, hova menjen tovább. Edzõpálya, sajtóközpont, parkoló a médiáknak – van minden.

Az egész központ körül van véve minden oldalról kiabáló szlogenekkel „Unidos por un sueño”, vagyis „Egyesülve egy álomban”.

A kerítésrõl lelógó bannerek pedig arról biztosítanak, hogy: „A történelem nem nyeri meg a meccseket, az erõfeszítések – igen”.

A pályát, melyen Del Bosque legénysége edz, futópálya övezi körül, a lelátókról pedig egyszeri alkalommal lehet megcsodálni a jelenlegi Európa bajnokokat, egyszerre körülbelül 900 fõ részére.

A hotel és a gyep közötti távolságot – úgy, ahogy megállapították a feltételekrõl szóló követelményekben, melyeknek a sportcentrumnak meg kell felelnie – a játékosok gyalog teszik meg.

A sajtó részére elérhetõ egy kiváló médiaközpont, melynek része egy konferenciaterem, valamint külön szobák a legnagyobb rádió és tévé állomások részére.

Külön érdekesség a helység neve. A Gniew lengyelül dühöt jelent, csak úgy, mint a spanyolok egyik kedvelt neve a „La Furia Roja”-ból a Furia. Véletlen egybeesés?
 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK