Benzema: Higuaín nem akar elmenni

"Higuaín nem akar elmenni sem a PSG-be, sem máshová" - szögezte le az argentin játékos csapattársa, Karim Benzema. A francia válogatottal az angolok elleni szuperrangadóra készülõ támadót emellett leginkább csapata Európa-bajnoki esélyeirõl faggatta az AS munkatársa.

Az elmúlt hetekben Higuaín jövõjérõl beszéltek. Elmondta, hogy a PSG-be igazol-e?
Most a válogatottjával van, és remélem, hogy a Madridban marad. Gonzalónak nem áll szándékában távozni, sem a PSG-be, sem máshová. Pihennie kell, mert õ egy nagyon fontos játékos számunkra.

Holnap debütálsz Anglia ellen az Európa-bajnokságon. Mire számítasz?
A lehetõ legjobb formában érkeztünk ez EB-re. Ez a változás idõszaka számunkra. Nagyon jó csapatunk van. A cél, hogy döntõbe jussunk, és megnyerjük, ez egy álom lenne, de elõször tovább kell jutnunk a csoportkörbõl.

Sokat várnak tõled.
Nem érzek semmiféle nyomást. Az egész ország számít rám, de ez egy ilyen nagy ország velejárója. Bízom magamban, jobban, mint 2008-ban, amikor megérkeztem a csapatba, és óriási játékosokkal voltam körülvéve.

Franciaország csillagaként látod magad?
Egy egyszerû focista vagyok, a csillagok odafent vannak.

Döntõ lesz az Anglia elleni meccs?
A célunk az, hogy a negyeddöntõbe jussunk. Semmiféle plusz nyomás nem nehezedik ránk a tekintetben, hogy ez elsõ helyen sikerüljön. Ez hiba lenne. Angliának jó csapata van, de senkitõl sem félek különösebben. Nagyon kedvelem Gerrardot. Szeretem, ahogy látja a játékot. Az angolok ellen nekünk kell majd bejátszanunk a területeket, sokat kell majd mozognunk, és nem szabad átvennünk az õ játékukat, ami a sok ütközésrõl és küzdelemrõl szól.

Milyen a hangulat a csapaton belül?
Nagyon jól kijövünk egymással. Egy hónapig leszünk együtt, szóval megéri jóban lenni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK