Cristiano rituáléi

Cristiano Ronaldo egy jelenség a labdával és anélkül is: egyetlen meccsen sem mond le rituáléinak komplett fegyvertáráról. Néhány hóbortjával az Európa-bajnokságon is találkoztunk már, a Marca pedig összegyûjtötte, melyek azok a szokások, amelyek meghatározzák Cristiano életét a pálya körül.

1. Hosszú ujjú mez
Rui Patricio kapus mellett õ az egyetlen a portugál válogatottban, aki mindig hosszú ujjúban játszik, a többiek a rövid ujjút kedvelik.

2. Frizuraváltások
Minden EB-meccsen új, egyedi hajviselettel lép pályára, és sokszor a szünetben is változtat rajta.

3. Jobb lábbal
Mindig jobb lábbal lép pályára, és bár általában utolsóként szeret kifutni a gyepre, a portugál válogatott csapatkapitányaként erre nincs lehetõsége. Amikor véget ér a meccs, azonnal leveszi magáról a karszalagot.

4. Már nem õ választ zenét
Bár egy ideig õ volt a zenefelelõs az öltözõben, a portugál csapatban már Raul Meireles és Miguel Veloso szokott választani. Cristiano elmondta, hogy a Real Madridnál mindig Sergio Ramos tesz be valamilyen spanyol zenét, de õ maga Marcelo ízlését jobban kedveli: „Õ jobb DJ” – jegyezte meg viccesen. A meccsek után mindig együtt énekelnek a játékosok, és Cristiano is részt vesz a mulatságban. A válogatott már megtanulta az egyik leghíresebb együttes, a Xutos e Pontapés egy dalát. Mindig eléneklik az A minha Casinha címû számot, ami a honvágyról szól.

5. Labdázgatás az öltözõben
Amíg a csapat a koncentráción vesz részt a meccs elõtt, Cristiano szeret játszadozni a labdával, és közben megbeszélni a társaival, hogy milyen figurákat lehetne megvalósítani a pályán.

6. Üdvözlet a családnak
Amikor pályára lép, mindig tudja, hol ülnek a családtagjai a lelátón, és sosem mulasztja el köszönteni õket a kezdéskor és a lefújáskor, illetve ha gólt szerez. Ez olyan szokása, amelynek a Real Madrid meccsein is rendszeresen hódol.

7. Utazás
Az Európa-bajnokságon a portugál csapat autóbusszal, illetve repülõvel szokott utazni. Ronaldo a buszon hátul szeret ülni, és általában utolsóként száll le. Amikor viszont a levegõben utazik, az elsõ sort foglalja el Pepével együtt, és õ az elsõ, aki elhagyja a gépet.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK