EURO 2012: A Real és a Wolfsburg játékosai a legeredményesebbek

A Real Madrid és a VfL Wolfsburg játékosai hét-hét gólt lõttek eddig a 2012-es Európa bajnokságon, és õk a legeredményesebbek. A torna döntõ fázisában már csak a spanyol liga gyõztesei tudnak javítani eredményeiken.

A csoportkörben és a negyeddöntõkben a lengyel-ukrán rendezésû Euro résztvevõinek négy Real játékos (a portugál Cristiano Ronaldo három és Pepe egy, a spanyol Xabi Alonso 2, a német Sami Khedira 1) és három wolfsburgi „farkas” (a horvát Mario Mandzsukics 3, a cseh Petr Jiracek és Vaclav Pilar 2-2) szerzett gólt.

Az elõdöntõkben már csak a Real játékosai javíthatnak mutatóikon, akikbõl még tíz van. Szerdán Portugália (Cristiano Ronaldo, Pepe, Fabio Coentrao) játszik Donyeckben a címvédõ spanyolokkal (Iker Casillas, Raul Albiol, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso), csütörtökön pedig a németek (Sami Khedira, Mesut Özil) mérkõznek meg Olaszországgal. A tornától már elbúcsúzott a Real francia csatára, Karim Benzema, valamint a VfL Wolfsburg összes játékosa.

Ha a Wolfsburg már nem is, nagy meglepetésre a Bayern München vagy a Manchester City játékosai még beérhetik a Realosokat, azonban ennek valószínûsége igen csekély. Mind a két klub 3 találattal van lemaradva, azaz 4-4 góljuk van. A Bayernbõl eddig Gomez háromszor, Lahm egyszer volt eredményes, míg a Manchester Citybõl Balotelli, Lescott, David Silva és Nasri egy-egy gólt lõttek.

A torna elõtt a Bayernt képviselte a legtöbb játékos, szám szerint pont egy tucatnyi, azóta kiesett többek között Robben és Ribery is. Már csak Neuer, Boateng, Lahm, Müller, Badstuber, Schweinsteiger, Kroos és Gomez javíthatnak a Bayern mérlegén, õk mind a német válogatottat erõsítik. A City rosszabbul áll ebben a tekintetben, tõlük már csak Balotelli és David Silva vannak játékban. A Real immár e téren is élen jár, a négy bent maradt csapat közül háromban van játékosa, így a döntõben biztos képviseli majd valaki a madridiakat. Tehát összegezve a Realnak Casillassal együtt tíz, a Bayernnek Neuerrel együtt nyolc, a Citynek két játékos szerezhet még gólt.
 

Forrás: przegladsportowy.pl
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK