Mourinho hétfõn elküldi Kakát

José Mourinho nem számol Kakával, így hétfõn arra kéri majd játékosát, hogy keressen magának új csapatot. Az AS információi szerint a klub nagyjából 25 millió eurót szeretne kapni érte, a helyettese pedig Luka Modric lehet.

Mourinho hétfõn leül beszélgetni Kakával, és megmondja neki, hogy a saját érdekében távoznia kellene a csapattól – adta hírül a spanyol AS. A lap szerint a mester közölni fogja játékosával, hogy az új szezonban jóval kisebb szerepet szán neki, mint az elmúlt két évben, így jobban tenné, ha új klubot keresne magának.

Ahogy már írtunk róla, számos tényezõ nehezíti a brazil sztár eligazolását, két okból azonban mára elkerülhetetlenné vált a távozása. Az egyik egyértelmûen a teljesítménye: Kaká Florentino Pérez egyik legnagyobb ígéreteként érkezett 2009-ben, hisz a leigazolásával a Barcelona hegemóniájának megtörése volt a cél. Az általa mutatott produkció azonban elmaradt a várttól, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a vele egy idõben érkezett Cristiano Ronaldo azóta a csapat alappillérévé vált.

Emellett a Real Madridnak gazdasági szempontból is az az érdeke, hogy túladjon Kakán, hisz egyfelõl az érte kapott összegbõl fedeznék Luka Modric szerzõdtetését, másfelõl pedig a támadó jelenlegi kilencmillió eurós éves fizetése tarthatatlan lenne a horvát érkezése esetén. A madridi vezetõség legalább 25 millió eurót szeretne kapni Kakáért.

Mourinho az elmúlt két évben megpróbálta rehabilitálni a játékost, ám – Benzemával ellentétben – vele nem járt sikerrel. Míg a francia annyit fejlõdött, hogy kiszorította Higuaínt a kezdõcsapatból, õ képtelen volt ismét versenyképessé válni, amiben sajnálatos sérülései is közrejátszottak. Kaká távozása tehát elkerülhetetlennek tûnik, mindenek elõtt azonban a Real Madridnak találnia kell egy olyan klubot, amely hajlandó lenne vállalni az érte kért átigazolási összeget, illetve a játékos által elvárt bért is. A feladat meglehetõsen nehéz, a hétfõi egyeztetés azonban hozhat újat az ügyben.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK