Egytõl egyig: Real Madrid – Barcelona

Tegnap este újabb El Clásicót rendeztek, a Real Madrid és a Barcelona ezúttal a Spanyol Szuperkupa döntõjének második mérkõzésén nézett farkasszemet egymással. A két gigász küzdelmébõl a hazai szurkolók nagy örömére most a Blancók kerültek ki gyõztesen, hiszen az elsõ mérkõzésen elszenvedett 3-2-es vereséget követõen hazai pályán 2-1 arányban legyõzték a katalán gárdát és ezzel idegenben szerzett több góljuknak köszönhetõen elhódították a trófeát. Modric bemutatkozott, társai javuló formát mutattak.

Iker Casillas – 8,0

Jó teljesítménnyel járult hozzá csapata gyõzelméhez a kapitány, Messi szabadrúgását nem védhette, bár a sorfal felállításánál talán hibázott a válogatott hálóõr. Ezt követõen azonban több alkalommal is fantasztikus védésekkel jelezte, számíthatnak rá társai. A második félidõben Pedro helyzeténél különösen nagy bravúrt mutatott be.

Álvaro Arbeloa – 6,5

Nagy munkát végzett a Real Madrid saját nevelésû jobbhátvédje, de a Barcelona támadásai során többször is csúnyán lemaradt a felfutó Jordi Albáról. Arbeloa jó játékos, képes a magabiztos teljesítményre, de védekezésben lassú mozgása, valamint a támadások során különösen kiütközõ technikai hiányosságai miatt feltehetõ a kérdés: biztosan érdemes a teljes szezonra rábízni a jobbhátvéd posztját? 

Sergio Ramos – 9,0

Kiválóan játszott a spanyol hátvéd, a Barcelona támadói alig-alig jutottak el tiszta gólhelyzetig, többször is jól lépett ki a védelem vonalából, ha kellett apróbb faltokkal állította meg ellenfeleit. Gólját ugyan Pepe szabálytalansága miatt érvénytelenítette Mateu Lahoz játékvezetõ, Sergio Ramos teljesítményét azonban ettõl függetlenül csak pozitív jelzõkkel lehet illetni. Így tovább.

Pepe – 9,0

Pepe fejsérülése után tegnap este visszatért a pályára, méghozzá nem is akármilyen teljesítménnyel. A portugál hátvéd a védelem vezére volt, rendre ellentmondást nem tûrõ módon akasztotta meg a vendégek támadásait, Messit és társait gyakorlatilag leradírozta a pályáról. Emellett fontos kiemelni, hogy mindezt tiszta eszközökkel vitte véghez, néhány apróbb szabálytalanságot követett csak el a 90 perc során, sárgalapja is kissé szigorú ítéletnek tûnt. Higuaínnak kiosztott egy gólpasszt is, a mérkõzés legjobbja volt.

Marcelo – 7,0

Láttuk már jobban is futballozni a kis brazilt, ennek ellenére teljesítményét nem érheti különösebb kritika. A támadásokat felfutásokkal kísérte, emellett védekezõ feladatait sem hanyagolta el, de az ellenfél térfelén a megszokottnál talán kevésbé volt hatékony a játéka.

Sami Khedira – 8,0

Fontos szerepe volt a középpályán a német játékosnak, kiváltképp a második félidõ során, amikor csapata már visszábbhúzódott és átadta a Barcelonának a terepet. Khedira labdaszerzésekkel és jó helyezkedéssel keserítette meg az ellenfél életét. Egészen hihetetlen kép volt, amikor négy katalánt maga mögött hagyva került ziccerbe, ám a végig magabiztosan védõ Valdés hárítani tudta próbálkozását. 

Xabi Alonso – 8,0

Sikerült átmentenie az elõzõ mérkõzéseken mutatott jó formáját a baszk középpályásnak, akinek tegnap este elsõsorban védekezõ feladatok jutottak. Ellenfeleit egy pillanatra sem hagyta magukra, ha kellett keményebben is odalépett Messiéknek, mélységbõl pedig jól osztogatta a labdákat. Amennyiben hasonló formában játszana a szezon során, ismét csapata nagy erõssége lehetne tavalyi, gyengébb idényét követõen.

Ángel Di María – 7,0

Hozta szokásos csupaszív játékát az argentin szélsõ, akit a Barcelona védõi többször is csak szabálytalanul tudtak megállítani. A teljes pályás letámadások során gyorsaságának és alázatos játékának köszönhetõen csapata egyik legfontosabb játékosa volt, a második félidõre azonban szemmel láthatólag elfáradt, így cseréje indokoltnak tûnt.

Mesut Özil – 7,0

Javuló formát mutatott a német középpályás, de legjobbjától még mindig messze jár. Kombinatív játékára nagy szükség volt tegnap este, ugyanakkor megmozdulásain látszott, hogy fizikálisan és mentálisan még van hova fejlõdnie. Bíztató jel, hogy az elõzõ néhány meccsen mutatott teljesítményén sokat tudott javítani, igaz ez nem is volt túlzottan nehéz feladat.

Cristiano Ronaldo – 7,5

Egymást követõ ötödik Barcelona elleni mérkõzésén is kapuba talált a portugál csillag, akit ma este akár az elmúlt szezon legjobbjának is megválaszthat az UEFA. Özilhez hasonlóan Ronaldo sincs még csúcsformában, ennek ellenére nagyon fontos gólt szerzett, valamint Adrianot is róla állították ki egy kiugrását követõen. Érdekes volt látni, ahogyan bíztatta társait, hogy már az ellenfél térfelén próbáljanak labdát szerezni és õ maga is gyakran zavarta a katalánok labdakihozatalát. 

Gonzalo Higuaín – 7,0

Jobb helyzetkihasználással könnyedén elvihette volna a mérkõzés legjobbja címet az argentin, hiszen négy óriási ziccere is volt, ám sajnálatos módon ezek közül mindössze egyet tudott értékesíteni. Ennek ellenére nem lehet azt állítani, hogy rosszul játszott volna, hiszen helyzeteit nyilvánvalóan részben magának is köszönhette, a jövõben viszont ennél sokkal jobb százalékkal kell értékesítenie azokat, hiszen csapatának könnyedén a gyõzelembe kerülhetett volna a sok elpuskázott lehetõség.

Cserejátékosok

José Callejón – Értékelés nélkül

Mourinho elsõ cseréjeként is mindössze tíz percet tölthetett a pályán, ezalatt különösebben emlékezetes megmozdulása nem volt a Real Madrid saját nevelésû játékosának.

Karim Benzema – Értékelés nélkül

Gonzalo Higuaínt váltotta a francia, egy támadás során okosan gurított vissza középen érkezõ társához, de az akcióból nem született gól.

Luka Modric – Értékelés nélkül

Bõ hét percet kapott edzõjétõl a Real Madrid mindeddig egyetlen nyári szerzeménye, a horvát Modric. Ilyen kevés idõ alatt is sikerült azonban pozitív képet kialakítania magáról, a labdákat jól tartotta meg, társaival megértette magát és egy igazán szép szerelést is bemutatott. A góltól sem járt messze, a Benzema által visszagurított labdát azonban nem tudta ellõni a Barca egyik védõjátékosa mellett, így elsõ madridi helyzetét nem sikerült értékesítenie. Bemutatkozása azonban így is fantasztikusra sikerült, hiszen rögtön elsõ mérkõzésén megszerezte elsõ trófeáját a Real Madrid játékosaként.   

A mérkõzés legjobbja: Pepe

 

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…