Varane: A City elleni meccs visszaadta a reményt

A francia védõ remekül játszott a Manchester City ellen. Az AS interjúja következik.

Mindenki számára nagy meglepetés volt, hogy te játszottál a Manchester City ellen. Te is meglepõdtél?
Igen, de nem annyira, mert a miszter vasárnap már beszélt a dologról én pedig felkészültem az eshetõségekre. Mourinho megkérdezte tõlem, hogy készen állok-e a meccsre. Természetesen azt válaszoltam, hogy igen. Arra kért, hogy nagyon koncentráljak a City elleni összecsapásra.

Nem voltál túl stresszes amiatt, hogy egy ilyen fontos meccsen kell pályára lépned kedden?
Persze, hogy nagy volt a nyomás, de jól éreztem magam a kilencven perc alatt. Csapatszinten megmutattuk, hogy egy biztos együttes vagyunk és reagálni tudtunk azok után, hogy a City kétszer is vezetést szerzett. Ez a mentális erõnket bizonyítja, különösen a meccs végére vonatkozólag.

Ez volt a karriered eddigi legfontosabb meccse. Hogyan élted meg?
A Manchester City ellen kerültem be a mélyvízbe. A fejlõdéshez ilyen meccseket kell játszani. Már régóta vártam egy ilyen referencia mérkõzésre, ami egy kiindulási pontként szerepel egy futballista pályafutásában. És most megvolt! Megpróbáltam azt tenni, amit tudok és minden jól sikerült.

Úgy hiszed, hogy a City ellen nyújtott remek játékod miatt egy lépcsõvel feljebb jutottál a fejlõdésedben?
Amikor erre a kilencven percre gondolok a BL-ben, csak pozitív dolgokat látok. Úgy gondolom, hogy ez a találkozó elindította a futballista pályafutásomat. Ezen kívül az egész csapat szezonját is beindította. Ez mindannyiunkra pozitív hatással lesz.

Úgy tûnik, hogy ezek a „pozitív hullámok” hiányoztak az öltözõbõl a rossz szezonkezdetnél.
Normális, hogy valamilyen belsõ feszültség keletkezik, ha egy csapat nem nyer. Ezt a szép estét további gyõzelmekkel kell megerõsítenünk.

Azt fedtük fel itt az AS-nél, hogy kicsit szomorú voltál az elmúlt hetekben, amiért nem játszottál. Most jobban érzed magad?
Egy ember és egy futballista életében vannak olyan pillanatok, amikor a szokásosnál kicsit rosszabbul érzi magát. Az ilyen dolgok megtörténnek. A miszter ezt tudta, de soha nem vesztette el a belém vetett bizalmát. Ez mind teljesen világos Mourinho számára. Azért nem játszottam mostanáig, mert nem volt jó elõszezonom. A két U21-es válogatott meccs és ez a City elleni mérkõzés rengeteg motivációt ad majd nekem. Visszaadták a reményt.

Köszönjük.
Én köszönöm.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK