Messi: A legszebb dolog legyõzni a Madridot

Lionel Messi hosszabb lélegzetvételû interjút adott az El País nevû spanyol lapnak, a beszélgetés Real Madriddal kapcsolatos részét elhoztuk olvasóinknak. A Barcelona sztárja beszélt a Mourinhóról, Casillasról, az El Clásicókról.

Rijkaard edzõsködése alatt lõtted az elsõ gólodat a Madridnak. Na jó, igazából hármat…
Csodálatos volt. Döntetlen lett a meccs, de ez nekünk jól jött, mert mi voltunk az elsõk. Késõbb voltak más gólok is, de azok tényleg felejthetetlenek voltak.

Melyik Real Madrid elleni meccsre emlékszel a legjobban?

Mindegyikre, amelyiken nyertünk. A legszebb dolog legyõzni a Madridot, a dolog jelentõsége miatt. Egy nagyon jó csapatról van szó. Talán a Bajnokok Ligája idegenbeli elõdöntõjét választanám viszont, azért mert az a továbbjutást jelentette.

És ahogy tûnik, Casillasnak is szeretsz gólt lõni.

Szerencsém volt, hogy az utóbbi mérkõzéseken be tudtam találni. Bárcsak így menne tovább. Iker egy fantasztikus kapus, a legjobbak egyike. Lõttem már neki pár gólt, de meg rengeteg lövésemet hárította. Nagyon jó és rendkívül gyors.

A Mourinho Madridja elleni meccsek különösen kemények?

Minden találkozó más. Az összes kemény a Madrid ellen, a játékosok kapacitása miatt és azért is, amit a mérkõzés jelent. Egyre nehezebb lesz, de már minden meccs nehéz. A Granada ellen a 85. percig nem tudtunk betalálni, a Spartak ellen majdnem kikaptunk. Folyamatosan nehezedik. Támadni akarunk, de visszazárnak… Így játszunk már hosszú ideje. Az ellenfelek ezt tudják és keresik a gyenge pontunkat. Ha szerencséjük van, egy jót kontráznak és Valdes sem tudja hárítani, akkor hamar bajt tudnak okozni. Ez pedig napról napra rosszabb és nehezebb lesz.

Mit csodálsz a Real Madridban?
Nagyon szeretek a Bernabéuban játszani. Óriási klub, nagy történelemmel.

És Mourinho csapatában?

A Madrid megöl a kontráival. Nagyon gyors támadóik vannak, a védekezés és a támadás között pedig öt másodperc telik el és már gólt is lõttek. Nem kell jól játsszanak ahhoz, hogy három gólt szerezzenek. Rengeteg helyzetük van a remek játékosaik miatt. Szerencsémre ismerhetem Higuaínt és Di Maríát. Pipa szerez két labdát és lõ két gólt. A Madrid a semmibõl is gólt tud lõni.

Mit gondolsz Mourinhoról?

Nem tudok errõl mit mondani. Nem ismerem, soha nem beszéltem vele. Csak arról szólhatok, hogy milyen eredményei vannak. Rengeteg címet nyert. Tudom, hogy a játékosai jól beszélnek róla, de én nem ismerem.

Mou ezt mondta az UEFA gyûlésén: „Négy védõvel és hat középpályással játszanak. Ez nem támadó futball. Fárasztja és untatja az embereket”.
Spanyolország szinte ugyanígy játszik, mint mi. Az ilyen csapatoktól nem tudod elvenni a labdát. Egy játékos számára pedig nagyon jó, ha így megy a játék. Játszottam Spanyolország ellen és csak a labda után futottam, anélkül, hogy megszerezhettem volna. Ez megtörtént Madridban és Murciában is… Argentínában más volt a helyzet. Viszont soha nem futottam még ennyit labda nélkül, mint amikor Spanyolország ellen játszottam.

Forrás: El País
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK