Cristiano Ronaldo lesz a Real történetének legeredményesebb gólszerzõje?

Ronaldo már most a Real korábbi ikonja góljainak a felénél jár, azonban ehhez csak Raúl mérkõzéseinek 20 százaléka kellett.

Cristiano Ronaldo a Camp Nouban megszerezte 160. és 161. Real-mezben lõtt gólját. Ehhez valamivel több, mint három szezonra volt szüksége (ez a negyedik, ám ebbõl az idénybõl még csak alig egy hónap telt el), ezzel pedig nem csak a klub örökranglistájának élmezõnyébe fért be (jelenleg kilencedik), hanem a ranglistát vezetõ Raúl góljainak már a felénél jár, amihez a korábbi ikonnak tizenhat évre volt szüksége.

Cristiano eddigi 161 találata Raúl 323 góljának a 49,8 százaléka. Ami azonban az igazi különbséget jelenti, az az, hogy a jelen egyik legnagyobb sztárjának ehhez csak 155 összecsapás kellett, szemben Raúl 741-ével. Ez azt jelenti, hogy Raúl góljainak a felét már a lejátszott mérkõzések húsz százalékán elérte.

Ronaldo egyébként elképesztõ madridi mutatókkal bír: elsõ szezonjában 0,94-es, a másodikban pontosan 1-es, a harmadikban 1,09-es meccs/gól-aránnyal zárt. A jelenleg futó idényben ez a szám eddig 1,27. A következõ “célpont” a madeirai támadó számára Emilio Butragueño és Pirri lehetnek, akik egyaránt 171-171 góllal állnak elõtte a klub örökranglistáján. Érdekesség, hogy a hatékonyságot tekintve egyedül Puskást lehet párhuzamba állítani a portugál zsenivel, az Aranycsapat legendás támadója Madridban mérkõzésenként 0,92 gólt szerzett.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK