Mourinho: Ronaldót senki sem védi meg

Szerinte senki sem védi meg Cristiano Ronaldót, miközben Messire odafigyelnek a játékvezetõk. Úgy gondolja, elõbbi a Marsról érkezett, és meg kell nyernie az Aranylabdát. Ha nem kapja meg, az azért lesz, mert senki sem szereti. José Mourinho szókimondó nyilatkozatában azért leszögezte: a saját egója még rendben van.

A Clásico utáni nyilatkozata. „Amikor megkérdeztek, igyekeztem igazságos és tiszteletteljes választ adni mind a játékosom, mind pedig az ellenfél irányába. De amikor valaki, akinek akkora felelõsség van a vállán, mint nekem, kijelenti hogy az õ játékosa a legjobb a világon, én azt mondom: az enyém nem Madeirán született, hanem a Marson, úgyhogy az univerzum legjobbja.”

Ronaldo új csapatba érkezett. „Sõt, többet mondok: nehezebb Ronaldónak lenni, mint Messinek. Messi azokkal nõtt bele a csapatba, akikkel most együtt játszik. Ronaldo viszont Angliában volt, és elhozták egy vesztes szériában levõ klubhoz. Be kellett illeszkednie ebbe a folyamatosan formálódó csapatba.”

Eltérõ poszt. „Az egyikük kilencest, vagy 9,5-öst játszik egy 50 négyzetméteres területen, ahol közelebb van a kapuhoz, és kevésbé intenzív védekezéssel találja szembe magát. A másik a szélen szerepel. Milyen dolog az, hogy egy szélsõ ugyanannyi gólt szerez, mint egy csatár?

Cristiano védekezése. „Õ egy szélsõ, aki védekezik, és aki képes a 94. percben lefutni egy sprintet Pedro mögött. Olyan játékos, aki a rögzített helyzeteknél hússzoros súllyal esik a latba, mert alapvetõ szerepet tölt be a védekezésben.”

A bírók hozzáállása. „Ronaldót semmi és senki nem védi meg. Az ellenfelek állatként tekintenek rá, és rugdossák. Piff-paff! A sárga laphoz pedig nagyon sok „piff-paff!”-ra van szükség. A másik játékos esetében ez nem így van. Egy szabálytalanság, egy sárga. És ne érjenek hozzá újból, ha nem akarnak pirosat.”

Aranylabda. „Ha a legjobbnak jár, akkor vagy Cristiano, vagy Messi kapja. Felteszem a kérdést: ha azonos szinten vannak, miért nyerjen az egyik négyszer, a másik pedig egyszer? Nem. A normális, hogy az egyiknek három, a másiknak pedig kettõ legyen. Ha Cristiano idén nem nyeri meg az Aranylabdát, az azért lesz, mert nem szimpatikus, nem tudja jól eladni magát, és mert nem kér bocsánatot nyilvánosan azok után, hogy összeszólalkozik valakivel a pályán.”

A Real Madrid. „Azzal törõdtem, hogy azon a szinten játsszunk, amelyiken tavaly. Így tudunk egy véget nem érõ gyõzelmi sorozatot produkálni. Rendeztük a sorainkat, és nem is lehetett volna alkalmasabb stadion és ellenfél a Camp Nou-nál és a Barcelonánál ahhoz, hogy megmutassuk, kik vagyunk. 100 pont rengeteg. Nagyon sok gyõzelem van mögötte. Tavaly fantasztikusan csináltuk, és képesek vagyunk onnan folytatni. Mindig, amikor egy csapat megérdemli a vereséget, és kikap, felteszi a kezét, és véget ér a gyõzelmi szériája. Mások így csinálják, de mi soha.”

Konfliktusok az öltözõben. „Nincsenek gondok az öltözõben. A nehézségek akkor lépnek fel, ha a játékosok kilépnek onnan. Én a nap 24 órájában edzõ vagyok, de csak három vagy négy órát töltök velük egy nap. A maradék idõ válik komplikálttá.”

A Bajnokok Ligája. A Madrid nem a megszállottja ennek. A saját egóm már stabil, miután megnyertem a Portóval és az Interrel is. Másként élem meg a helyzetet. Nem a többiek ellen játszok, hanem saját magam ellen. Én gyakorlok nyomást saját magamra.”

Portugálok a Madridban. „Jónak kell lennem a portugálokhoz, és ha idehozom õket, azzal nem teszek jót nekik.”

Fabio Coentrao. Mourinho kizárta annak a lehetõségét, hogy a játékost kölcsönadják a téli átigazolási idõszakban, bár sokan a Benficába való visszatérésérõl pletykálnak. Az edzõ ugyanakkor elmondta, hogy „a kezdetektõl fogva nincs könnyû helyzetben.”

A saját népszerûtlenségérõl. „Ha Jézus Krisztus sem tetszett mindenkinek, én pláne nem.”

A teljes interjút egyébként késõ este vetítik az A Bola TV-n. A fenti kivonatot a médium nyomtatott változatában közölték. A nyilatkozat további fontos részleteirõl mi is beszámolunk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK