Di María: Mourinho a pályafutásom legjobb edzõje

A Real Madrid argentín támadója a kolumbiai 'El Espectador' magazinnak nyilatkozott többek között Messirõl, a hírnévrõl és a válogatottról.

Mourinho:Õ a legjobb edzõ, akivel a pályafutásom alatt találkoztam. Remek szakember, aki mindig támogat téged, és állandóan tanulsz tõle. Ez elengedhetetlen egy játékos számára”.

Hírnév: “Nem hiszek a hírnévben, egy kicsit sem. Én még mindig ugyanaz a kölyök vagyok, aki az utcán rúgta a labdát. Természetesen több tapasztalattal rendelkezem, elsõsorban az Európában töltött éveknek köszönhetõen, de próbálok ugyanolyan alázatos maradni, mint korábban. Igyekszek ugyanaz az ember lenni, a pályán és azon kívül egyaránt. Olyan keményen dolgozom, amennyire csak lehetséges, hogy mindent ki tudjak adni magamból, amikor a pályára lépek”.

Fejlõdésének a kulcsa: “Alapvetõen a bizalom. Ha folyamatosan pályára lépsz a klubodban és a válogatottban, akkor minden könnyebb. Ha állandóan játszol, akkor a lábaid olajozottak maradnak. És amikor a dolgok jól alakulnak, akkor még lelkesebben dolgozol és játszol”.

Szerzõdéshosszabítás 2018-ig: “Nagyon boldoggá tett. Még sok évig szeretnék játszani, és ez megnyugtat. Utána majd meglátom, hogy mihez kezdek. Amiben teljesen biztos vagyok az az, hogy ha visszatérek Argentínába, akkor a Rosario Centralban fogok játszani”.

Jelenlegi forma: “A formám rendben van. Érettebb vagyok most, hogy játszottam a világbajnokságon, és arról álmodok, hogy jobban csináljam a következõn”.

Együtt játszani Agüeróval Messivel és Higuaínnal az argentín válogatottban: “Természetesen szeretem. Néhány mérkõzésen kipróbáltuk és jól mûködött. Elengedhetetlen, hogy tiszteletben tartsuk az edzõ döntéseit, de ha választhatnék, akkor három ilyen „állatot” szeretnék elõl látni úgy, hogy én pedig mögöttük játszok. Próbálok összejátszani Leoval a kreatív részlegben, ez segít nekem, hogy kint játsszak a vonal mellett, keresve a gólpasszok lehetõségét”.

Messi: “Mi mást mondhatnék, õ egy fenomén. Élvezet együtt játszani vele. Mindent könnyebbé tesz a csapattársai számára. Mindig megjátszható, és csodákra képes a labdával”.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK