Zamorano: Messi talán komplettebb játékos, mint Ronaldo

Iván Zamorano bármikor jár Madridban, mindig nagy tisztelettel fogadják a Real Madrid szurkolói. A korábbi chilei válogatott játékos még mindig kellemes emlékeket idéz fel. Akár a Deportivo La Coruna ellen szerzett történelmi góljával, amellyel a Real Madrid megnyerte a bajnokságot 1995-ben, akár a Barcelona elleni mesterhármasával, amelyet alig harminc perc alatt ért el, ugyanabban a szezonban.

Zamoranót megkérdezték a jelen és a múlt Madrid-Barca rivalizálásáról:  „Ugyanez volt korábban is. A szívünket hordtuk a mezünkön. A Real Madrid és a Barcelona többek, mint egy labdarúgócsapat. Mindketten komoly gazdasági erõforrásokkal bírnak, és mindig olyan csapatokkal rendelkeztek, akik meghaltak a pályán a gyõzelemért.”

A chilei ezután a jelen labdarúgásának sztárjairól beszélt: „Ronaldo vagy Messi, Maradona vagy Pelé, Cruyff vagy Van Basten, Marcelo Salas vagy Zamorano. Miért kellene választanunk? Ronaldo és Messi, mindketten elképesztõek, és kiemelkednek a többi játékos közül. Talán Messi a komplettebb, de mindketten rendkívüli játékosok.”

Végül beszélt Falcaóról: „Sokszor kérdeznek róla. Sok embert emlékezteti a játékstílusa az enyémre. Falcao az utolsó nagy középcsatár Dél-Amerikában és a világon is. A hagyományos középcsatár egy kihalóban lévõ faj.” – mondta tûnödve Zamorano.

A korábbi válogatott csatár a következõ megállapítással zárta szavait: „Az új formációk a régi vágású gólszerzõk végét jelentik. A mai csatárok már nem klasszikus középcsatárok. Nézzék meg Messit, Ronaldót vagy Rooneyt. Teljesen különbözõek. Falcao az utolsó…”

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK