A Levante ellen Cristiano lesz a Real Madrid kilencese

Vasárnap este a Levante ellen Cristiano Ronaldo lesz a Real Madrid elsõ számú csatára. Most, hogy Gonzalo Higuaín és Karim Benzema is beállt a sérültek sorába, José Mourinhónak nem maradt más lehetõsége, mint a portugál ékként játszatása.

A Borussia Dortmund elleni 2-2-s mérkõzés végén a Madrid négy támadóval játszott: Ángel Di María, Mesut Özil, José Callejón és Cristiano Ronaldo. Az elõzetes hírek szerint Callejón és Di María játszik majd Ronaldo mellett a támadóhármasban, Álvaro Morata pedig a cserepadon ül majd.

Bár Ronaldo ritkán játszik ennyire elõl, nem ez lesz számára az elsõ alkalom, hogy Madridban is betöltse „9-es” szerepét. 2011 áprilisában a Barcelona elleni Bajnokok Ligája találkozón is itt játszott a Bernabéuban, akkor idegesen hagyta el a pályát a kevés gólhelyzet miatt és nem tetszett neki Mourinho taktikája sem, aminek hangot is adott a meccs utáni nyilatkozatában: „Nem szeretek ezen a poszton játszani, de alkalmazkodnom kell bármilyen szerephez, amit a csapat nekem szán.”

Mourinho a következõ meccsen a padra ültette Ronaldót, ahol a Real Madrid 2-3 arányban vereséget szenvedett a Zaragozától.

De most más a helyzet: Ronaldo a sérülések miatt kényszerül a csatárposztra, és ezúttal nem is ad hangot elégedetlenségének.

A Real Madrid orvosi szobája mostanában zsúfolásig tele van páciensekkel, hiszen Fabio Coeñtrao, Sami Khedira és Marcelo még mindig sérült, ahogy Benzema és Higuaín sem bevethetõ, bár Coeñtrao és Khedira számára már közel a visszatérés.

A két szélsõ védõ sérülése miatt Álvaro Arbeloa játszik majd a védelem bal oldalán, Sergio Ramos ismét jobb oldalon tûnik fel, a középsõ területeket pedig a Varane – Pepe kettõs fedezi majd. Ugyanezt a védõsort láthattuk a Dortmund ellen is.

Valószínû, hogy az a Michael Essien lesz Xabi Alonso párja a pálya közepén, aki emlékezetes teljesítményt nyújtott a Dortmund ellen a Bernabéuban, elõl pedig az Özil, Callejón, Kaká, Di María négyesbõl hárman lesznek majd Ronaldo mögött.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK