Xabi Alonso: Remélem, hogy a legfontosabb gólom még hátra van

A baszk középpályás az Audi eseményén állt a sajtó rendelkezésére, amikor a játékosok megkapták az új autókat a szezonra. Xabi elmondta, hogy szeretne sikereket elérni ezzel a csapattal: "Remélem, hogy a legfontosabb gólom a Real Madridnál még jönni fog. A posztom miatt folyamatosan kapcsolatban vagyok a játékkal, állandóan figyelni kell, hogy mi történik a gyepen. Te vagy a kapocs a védelem és a támadósor között, csapatjátékosnak kell lenned, segítened kell a társaidnak és át kell látnod a játékot".

Mi az, ami a futballban megvan, de más sportokban nincsen?

Spanyolország futballnemzet, a labdarúgás gyökeret vetett a kultúrában. Több társadalmi réteg is követi. Ebben rejlik ennek a sportnak a nagysága.

Tudatában vagy annak a hõsiességnek, hogy a kluboddal és a válogatottal is eredményeket érsz el?

El kell telnie egy kis idõnek, hogy ezt a megfelelõ perspektívából értékelni lehessen. Majd eljön az az idõ is.

Melyek azok az értékek az öltözõben, amelyek egységbe kovácsolnak egy együttest?

Tudni kell azt, hogy ez csapatjáték és az egység nélkül soha nem lehet elérni a kitûzött célokat. Egyénekrõl szólva pedig sokat követelõnek, profinak és felelõsségteljesenek kell lenni, hogy hozzájárulj a csapat munkájához.

Mennyire vagy tudatában annak, hogy gyerekek példaképe vagy?

Nem ezen kell igyekezni. Meg kell próbálni természetesnek lenni, önmagadat adni és értékeket meg közjóért küzdõ cselekedeteket sugározni, amelyek jók a futballt nézõ gyerekek számára.

Milyen szurkolói gesztusok indítanak meg téged?

Amikor egy fájdalmas vereségen vagy túl, vagy hosszabb ideje balszerencséd van már, akkor az apró bíztatások adják a legnagyobb erõt, mert az ilyen pillanatokban szükségünk van a szurkolókra. Nélkülük nem létezne ez a sport.

Milyen tanácsot adnál azok számára, akik futballisták szeretnének lenni?

Minden idõbe telik, ez a sport pedig áldozatokat követel. Nem szabad túlságosan elõtérbe helyezni magukat. Minden jól végzett munkának meglesz a gyümölcse.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK