Cheryshev: Mourinho számít ránk, és ez ösztönöz minket

Denis Cheryshev átesett a nemzetközi debütálásán, miután Fabio Capello beállította õt az Egyesült Államok elleni válogatott találkozón. José Mourinho még nem adott lehetõséget a játékosnak, hogy hivatalos mérkõzésen bemutatkozhasson a Real Madrid elsõ csapatában, de a királyi klubbal korábban kétszer bajnokságot nyerõ olasz edzõ bizalmat szavazott a szélsõnek.

Mit mondott Capello amikor megérkeztél?
Üdvözölt engem, és azt mondta örül, hogy végre van itt egy játékos aki megérti õt. Spanyolul beszélgettünk…

Nem volt ijesztõ hirtelen egy öltözõben találnod magad olyan játékosokkal, mint Dzagoev, Akinfeev és Kerzhakov?
Õk nagyszerû játékosok. Igen, ijesztõ volt kicsit, de én szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Real Madridnál a világ legjobb játékosaival osztom meg az öltözõt.

Van beceneved?
Az orosz U-21-es csapatban úgy hívnak, „a Spanyol”. Itt Spanyolországban pedig úgy neveznek, „az Orosz”.

Nehéz volt választanod Oroszország és Spanyolország között?
Nem hiszem hogy nehéz döntés lett volna számomra. Oroszországban születtem, és úgy gondolom, hogy az orosz válogatottban kell játszanom. De én mindig azt mondtam, hogy spanyol is vagyok, mert annak érzem magam.

Van hasonlóság Capello és Mourinho között?
Csak egy párszor edzettem Capelloval, de az már látható, hogy nála ugyanolyan fontos a labdavesztés után az ellenfél nyomás alá helyezése, mint a Real Madridnál.

A Real Madriddal kapcsolatban miket kérdeztek tõled?
Leginkább a sztárjátékosokról kérdeztek. Arról, hogy milyenek, hogy hogyan viszonyulnak a többiekhez. Mindig azt válaszoltam nekik: Fantasztikusak! Szintén sokat kérdeztek a klub létesítményeirõl.

Nem volt könnyû a számodra. A Real Madrid B csapatából a C-be kerültél és két évig gyakorlatilag a padon ültél. Most pedig a toppon vagy. Hogyan sikerült?
Azt hiszem, csak úgy lehet túljutni az ilyen helyzeten, ha sose adod fel, és mindvégig küzdesz azért, amit el akarsz érni. Nagyon kitartó tudok lenni, de ez meg is éri. Apám tanított meg arra, ha nagyon keményen dolgozol valamiért, akkor végül elnyered a jutalmadat. Ez még csak a kezdet számomra, és a következõ idõben újabb tesztek következnek majd.

Az emberek nem csodálkoztak Oroszországban azon, hogy elõbb bemutatkoztál az orosz nagyválogatottban, mint a Real Madridban?
Nem tartják furcsának, mert a Real Madridnál nagyon komoly a versenyhelyzet a csapatba kerülésért. Én hálás vagyok a lehetõségért, amit kaptam, és örülök annak, ahogyan a dolgok alakulnak számomra a Madridnál.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK