Mourinho: Mindig én vagyok a rossz fiú

Provokatív nyilatkozattal állt elõ José Mourinho a Real Madrid tegnapi veresége után. A csapat a Betis otthonában lépett pályára, és kapott ki 1-0-ra, valószínûleg tovább növelve ezzel a hátrányát a bajnoki táblázaton. A csapat edzõje magára vállalta a felelõsséget, de üzent a klubnak, a játékosoknak és a bírónak is.

A Barca hosszabb szünetérõl: „Nyilvánvaló, hogy aki szerdán játszik, annak nem kell szombaton. Mások befolyásolják a menetrendet, de mint mindig, megint csak én beszélek, ahogy Manchesterben a bíróról. Mindig én vagyok a rossz fiú.”

Mentegetõzés nélkül: „Profi játékosokról beszélünk, akiknek, ha fáradtabbak, mint normális esetben, más képességeket kell elõhívniuk, például mentális erõt, vagy az önfeláldozást. Amikor láttam, hogy Stepanek a 34 évével három nap alatt három meccset játszott a Davis-kupa végén, és rájöttem, hogy képes lenne meghalni azért, hogy gyõzelmet adjon a hazájának, arra gondoltam, hogy a 23, 34 vagy 26 éves futballisták bõven játszhatnak szerdán és szombaton. A sportban a szív is számít, nem csak a lábak. Ha nagyon akarsz valamit, újjáéledsz.”

Jó kezdés: „Nagyon rokonszenveztek a Madriddal, ha azt mondjátok, hogy jól kezdtünk. Az elején kicsivel jobbak voltunk, mint késõbb. Igyekszem igazságos lenni, és amikor kikap a csapatom, próbálok nem mentségeket keresni.”

A bíró:Gratuláltam a Betis játékosainak, mert mindent beleadtak. Hihetetlen önfeláldozással harcoltak az elsõ perctõl az utolsóig. Nem tehetnek a tévesen visszavont Benzema-gólról, sem a meg nem adott büntetõrõl. A Betis jobban játszott, mint a Madrid, és többet is küzdött. Bár elõnyhöz jutottak a bírói tévedések miatt, megérdemelték a gyõzelmet.”

A Betis szurkolói: „Nehéz hetük volt, mert konfliktusba kerültek a játékosokkal, de túltették magukat rajta, hogy támogassák a csapatukat, és végül gyõzelemhez segítették õket, ami nagyon tetszik nekem. Minden szurkolónak így kellene viselkednie.”

Felelõsség: „Ha nyerünk, akkor mindannyian nyerünk, de ha kikapunk, az az én hibám.”

Bajnoki lehetõségek: „Tavaly tíz pontos elõnyünk volt márciusban, aztán néhány döntetlen után komplikálttá vált a helyzet, és nyílttá vált a bajnokság. Holnap valószínûleg 11 pontra leszünk, az év végén pedig kilencre, tizenháromra, vagy tizenegyre, de nem háromra vagy négyre. Ne legyünk se túl optimisták, se túl pesszimisták. Nehéz helyzetben vagyunk, de továbbra is egyetlen sorozatra koncentrálok, és egyszerre csak egy meccsre figyelek. Értem, hogy a szurkolók pesszimisták. Ez logikus.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK