Xabi Alonso: Bárcsak sikerülne megnyerni a Tizediket

Xabi Alonso bemutatta új cipõit, az esemény keretében pedig a Real Madrid helyzetérõl is beszélt. A madridi középpályás bízik a csapatban és úgy gondolja, hogy még korai lenne bedobni a törölközõt: „Novemberben vagyunk, még rengeteg hátra van. Az eredményektõl függetlenül folytatnunk kell a kitûzött munkát és bíznunk kell magunkban”. Ezen kívül elmondta, hogy címek nyerésére Mourinho az ideális edzõ: ”A klub, az öltözõ és a madridizmus is a miszterrel van. Õ a lehetõ legjobb tréner, aki a Madrid szolgálatában lehet”.

A San Sebastian-i játékos, aki a Manchester City elleni Bajnokok Ligája meccsen avatta fel cipõit, állítja, hogy egy vereség után mindig nehéz: „Más érzések vannak ilyenkor az emberben és tudjuk, hogy a futballban mindig az aktuális hétvégi eredmény alapján elemzik a csapatot. De az eredményektõl függetlenül folytatni kell a munkát, kedden a kupában, utána pedig a madridi derbin, amely igen érdekesnek ígérkezik. Hiszünk magunkban”.

Xabi Alonso kifejezetten a kritikákról is beszélt: „Belülrõl próbálunk egy kicsit elhatárolódni és koncentrálni. Meggondoltak vagyunk és kritikusak magunkkal szemben. Most már a soron következõ mérkõzésekre kell koncentrálnunk. A szombati eseményrõl szólva, felülkerekedünk azon a nyomáson és felelõsségen, ami azzal jár, hogy a Real Madrid játékosai vagyunk”. A baszk középpályás azt is elmondta, hogy a keret vakon bízik az edzõjében: „Úgy látom, hogy Mourinhónak kedve van itt lenni. A klub a miszterrel van, ahogy az öltözõ és a teljes madridizmus is. Õ a lehetõ legjobb edzõ, aki a Madridnál lehet”.

Az Atlético Madrid ellen következõ bajnoki rangadóval kapcsolatban Xabi Alonso jelezte, hogy a rivális jelenlegi formáját elnézve nehéz mérkõzés lesz: „Egyre kevésbé lepõdöm meg. Nem véletlen, hogy itt tartanak és már nem is meglepetés ezt látni. Nagyszerû csapatuk van, kiváló mentalitással. Az edzõ mindenkit csúcsformában tart, és ha ott vannak, akkor meg is érdemlik”. Alonso nem nyilvánít különösebb jelentõséget annak, hogy a piros-fehérek a tabellán elõkelõbb helyrõl várják a meccset: „A statisztikák és a meccset megelõzõ történelem nem sokat számít. Tudjuk, hogy bármi megtörténhet. Bízunk magunkban, ha pedig jól tesszük a dolgunkat, akkor jó esélyeink vannak a gyõzelem megszerzésére”.

A Madrid játékosa, aki vasárnap töltötte be 31. életévét, nem akar még következtetéseket levonni: „Csak novemberben vagyunk, még rengeteg hátra van. Tovább kell fejlõdnünk. Nem vagyunk a legjobb helyzetben, de a futball rengeteg meglepetést tartogat és bármi megtörténhet”. A spanyol válogatott középpályása úgy látja, hogy a Madridnak még megvannak a bajnoki esélyei: „Miért ne? Nyilvánvalóan megnyerhetjük még a bajnokságot. Sok van még hátra. Igyekszünk minél hamarabb csökkenteni a hátrányunkat és biztos vagyok benne, hogy a végén odaérünk”.

Végül a Real Madridban lévõ helyzetérõl és a hosszabbításról is beszélt: „Egy intenzív szezon közepén vagyunk, és mindennek eljön az ideje. Ez most nem aggaszt”. Xabi Alonso egy kívánsággal zárta az eseményt: „Szeretném megnyerni a Tizediket. A madridizmus már hosszú ideje vágyik erre, bárcsak most sikerülne”.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK