Casillas: Meg kell mutatnom Mourinhónak, hogy tévedett

A válogatott hálóõr egy reklám eseményen vett részt a spanyol fõvárosban, ahol a sajtó rendelkezésére állt. Beszélt a csapat és a saját helyzetérõl, majd elmondta, hogy vissza akarja nyerni az edzõ bizalmát.

Kihívás: „Szeretem a kihívásokat. Meg akarom mutatni magamnak a legnehezebb pillanatokban, hogy méltó vagyok erre a pályára, amire négy éves korom óta készülök. Ezek után csak még jobban össze kell szorítanom a fogaimat, jobbnak kell lennem a társaimmal és többet kell edzenem, hogy megmutassam, hogy képes vagyok visszatérni és visszanyerni az elvesztett bizalmat. Nem jön rosszul egy kis figyelmeztetés, mert ettõl élõ embernek érzed magad.”

Mourinho esetleges távozása: „Nem tudom, hogy miként dönt majd. Amit viszont tudok, hogy 2016-ig le van szerzõdve a klubbal. Nekem is szerzõdésem van, a célom pedig az, hogy kitöltsem azt. Mindig is az volt az álmom, hogy ennél a klubnál kezdjek és innen is vonuljak vissza. A Madrid csodálatos. Én madridi vagyok és a lehetõ legjobb együttesnél játszottam eddig.”

A Bernabéu közönsége: „Igen hálás vagyok a szeretetükért. 17 éves koromtól kezdve folyamatosan figyeltek én pedig mindig is azt akartam, hogy az emberek büszkék legyenek rám. Nagyon hízelgõ, amikor éljeneznek, és a nevemet skandálják.”

Mourinho megvádolása, hogy elkényelmesedett: „Engem nem zavar. Nekem edzenem kell. A verseny saját magammal van. Jobban fel kell készülnöm és vissza kell nyernem az edzõ bizalmát.”

Csereként a Málaga ellen: „Mourinho akkor sem szólt, amikor játszottam, így akkor sincs miért, amikor nem játszom. Ezen kívül Adán kiváló kapus, nagyszerû srác és egy barát. A csapat érdeke felettem áll.”

Mourinho hiánya a FIFA Gáláról: „A miszter már elmondta, hogy a Celta elleni meccsre kellett készülnie Valdebebasban, mert nagyon nehéz lesz és be is bizonyította, hogy a döntése jót tett a csapatnak. Mindenesetre a klub képviselve volt az elnök által. Nagyon örülünk a díjaknak. A legjobb tizenegybe kerülés igen fontos nekem és a négy társamnak is. Mou döntése a csapat érdekében történt.”

A Real Sociedad ellen nem fogadta el a kapitányi karszalagot: „Nem fogadtam el, mert amelyik játékos csapatkapitányként kezdi a meccset, úgy is kell befejezze. Ezen kívül Cristiano remek formában van, elõre vezeti a csapatot és jót tett neki, hogy kapitány lehetett.”

A szurkolók: „A közönségnek tudnia kell, hogy mindnyájunknak együtt kell lennie és fejlõdni fogunk. Tudjuk, hogy nehéz a helyzetünk, de szükségünk van a támogatásukra a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is.”

Nehéz helyzet: „Az igazat megvallva nem élem meg rosszul. Más a helyzet, de együtt élek vele. Csak meg kell mutatnom, hogy képes vagyok a kezdõbe kerülni és versenyezni Adánnal. A 2012-es díjak és az, hogy tavaly a világ legjobb kapusa lettem a háttérben marad. Most újra meg kell ezt próbálni 2013-ban.”

Adán kiállítása: „Ami a 6. percben történt vele, az már velem is megtörtént két éve a 45. másodpercben. A csapattársai támogatják és mindenki maximálisan bízik benne. Mindannyian segítettünk neki.”

Tapasztalatok a padozás után: „Valami pozitívat is le kell vonni a dolgokból. Jó idõben jött ez az egész, hogy jobb legyek, összeszorítsam a fogaimat és megmutassam az edzõnek, hogy tévedett. Így az a dolgom, hogy tovább eddzek és csendben maradjak.”

A Celta elleni mérkõzés: „Úgy gondolom, hogy nem volt olyan rossz idényem, mint ahogy azt az emberek gondolják. Nem vagyok gép, nekem is vannak hullámvölgyeim. Egy kapusnak kényelmesen kell éreznie magát, én tegnap így éreztem magamat, ez pedig valaminek a kezdete lehet. Túl sokat beszéltek már rólam, többet, mint szerettem volna.”

A szezon hátralevõ része: „Az eddigi teljesítményünk a vártnál rosszabb volt. A múlt évben egy igen nehéz szezon után hódítottuk el a bajnokságot. Most a folytonosságra törekszünk. Valószínûleg már késõ megpróbálni megnyerni a ligát, de továbbra is gondolunk rá. Már tudjuk, hogy szinte lehetetlen, de harcolnunk kell azokért az emberekért, akik a kialakult szituáció miatt szenvednek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK