Cristiano lehet minden idõk legnagyobb madridi góllövõje

A Celta elleni mesterhármasával Cristiano Ronaldo újfent bebizonyította, hogy a Real Madrid történelmének egyik legjobb játékosa. Elképesztõ módon tartja a meccsenkénti egy gól feletti átlagát (1,01: 174 találat, 172 meccsen), amire elõtte senki nem volt képes ilyen hosszú idõn át.

Szerdán ismét maga mögött hagyott Cristiano egy madridi legendát. Ezúttal a 16 szezont lehúzó, 10-szeres bajnok Pirrit hagyta le a gólranglistán, akinek bizony sokkal több ideje volt arra, hogy annyi gólt szerezzen, mint most a portugál. Igaz Pirri védekezõ középpályást játszott. Rajta kívül még a balszélsõ Gento az (átl. 0,3: 181 gól, 605 meccsen), aki nem csatárként van Cristiano Ronaldo elõtt a klub történelmi rangsorán.

Ezen a bizonyos rangsoron Cristiano jelenleg a 7. helyet foglalja el. Elõtte mind-mind olyan játékosok, akiknek jóval több meccsük volt ilyen elõkelõ helyre kerülni. Gento elõtt áll az 5. helyen az ötszörös Pichichi mexikói gólvágó, Hugo Sánchez (0,73: 207 gól, 283 meccsen), aki 21 évig tartotta a liga gólrekordját, egészen 2011-ig, amikor is pont Cristiano fosztotta meg ettõl.

A 4. helyen a mi Puskásunk szerepel, akinek a portugálon kívül messze a legjobb a gólátlaga (0,92: 242 gól, 261 meccsen). A 3. helyezet Santillana (akibõl akár misszionárius is lehetett volna, ahogy arról a színfalak mögötti sorozatunkban írtunk) ugyan több gólt ért el, de már nem olyan kiemelkedõ átlaggal (0,45: 290 gól, 643 meccsen), és ettõl még a második Di Stéfano is jócskán elmarad (0,77: 308 gól, 394 meccsen). Az elsõ helyen természetesen Raúl áll, aki 16 idényen keresztül szolgálta a klubot, és a mai napig a BEK/BL legeredményesebb és legtöbbet szerepelt játékosa. A kapitány összesen 741 meccset játszott a Real Madridban, és ezalatt 323 gólt lõtt, amivel 0,43-as átlagot mutathat fel.

Cristiano nem fog annyi idényen keresztül Madridban játszani, mint Raúl (ha így lenne, egészen 39 éves koráig kellene a klubban maradnia), de ha továbbra is képes lesz ezt a magas átlagot tartania, akkor 2-3 év múlva õ lehet majd a klub történetének legeredményesebb góllövõje.

 

Forrás: www.marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK