Helyzetek és gólok nélkül Pamplonában

Kiábrándítóan játszott, végül még a döntetlennek is örülhetett a Real Madrid az Osasuna otthonában.

Cristiano Ronaldo eltiltása miatt nem volt ott a pályán, ez meg is látszott a Real Madrid játékán – már ha lehet játéknak nevezni azt a valamit, amit az elsõ félidõben bemutatott a bajnoki címvédõ Pamplonában.

Mert bárhonnan is nézzük, 45 perc alatt tulajdonképpen semmi nem történt: esett az esõ, ezen felül legfeljebb azt jegyezhettük fel, hogy nem sokkal a félidõ végét jelzõ sípszó elõtt Fábio Coentrao elõtt adódott egy kisebb lehetõség, ám egy visszagurítás után lövése túlságosan is nagy falsot kapott a levegõben, így a hosszúba tartó labda végül elkerülte Andrés Fernández kapuját.

És összességében ennyi volt az elsõ félidõ – viszonylag nagy küzdelem, sok párharc, ugyanakkor harmatgyenge, nézhetetlen erõlködés.

Vártuk a változást a szünet után, de hiába. Sem az Osasuna, sem a Real Madrid nem tudott újat mutatni, mi több, a fõvárosiak még az elsõ félidei teljesítményüket is képesek voltak alulmúlni.

Alighanem ez vezetett oda, hogy a második félidõ alapján az Osasuna már megnyerhette volna a meccset, ráadásul a 75. perctõl kezdve a pamplonai csapat emberelõnyben is futballozhatott: ekkor a csereként pályára küldött Kaká gyerekes butasága hozta még nehezebb helyzetbe a bajnoki címvédõt, miután egy teljesen ártalmatlan szögbõl elvégzett szabadrúgást nem hagyott elvégezni, ezért rövid idõn belül második sárgáját is megkapta…

A folytatásban több kisebb lehetõsége volt az Osasunának, bántó volt azonban látni, hogy a befejezéseknél mennyire ügyetlen megoldásokat választottak a hazai játékosok. A Real Madridról inkább egy szót se egy ilyen gyötrelmes este után, lényeg a 0–0, ami teljesen meg is felelt a látottaknak.

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…